Useimmilla Finnairin ja SASin Aasian lennoilla ruumalaukut ovat muuttuneet keväällä maksullisiksi

Koronakevään aikana useampi mainitsemisen arvoinen matkailualan uutinen kuten Finnairin alkukevään aikana toteuttama lipputyyppiuudistus on saanut melko vähän huomiota. Olennaisimpia muutoksia ovat pelkät käsimatkatavarat sisältävien Light -lippujen tuominen myyntiin myös useimmille Aasian lennoille ja pelkät käsimatkatavarat sisältävän Business Light -lipputyypin lanseeraus syksyllä. Lisäksi Pro ja Value lipputyypit saivat uudet nimet ja ovat jatkossa nimeltään Flex ja Classic.

Monet suuret eurooppalaiset lentoyhtiöt kuten Air France-KLM, British Airways ja Lufthansa ovat parin viime vuoden aikana muuttaneet ruumalaukut maksullisiksi useimmilla Aasian lennoilla.

Useimmilla Aasian lennoilla ruumalaukut ovat muuttuneet maksullisiksi

Finnair on keväällä aloittanut pelkät käsimatkatavarat sisältävien Light -lippujen myymisen Euroopasta useimpiin Aasian kohteisiin (poislukien Japani). Finnairin Aasian lennoilla Light -lippujen ja ruumalaukun sisältävien Classic -lippujen välinen hintaero on tällä hetkellä tyypillisesti 30 euroa/suunta. Vähintään kolme tuntia ennen lennon lähtöä maksetusta ruumalaukusta Finnair veloittaa Light -lipulla Aasiaan lennettäessä 70 euroa / suunta.

Ruumalaukun sisältävät Classic -liput ovat joustavampia ja niistä kertyy enemmän Finnair Plus -pisteitä.

Finnairin Japanin lentojen hintaan sisältyy tällä hetkellä kaksi ruumalaukkua, mutta Finnair tuo oletettavasti myöhemmin myyntiin pelkät käsimatkatavarat sisältävän Light -lipputyypin myös Japanin lennoilla. (Finnairin kotisivuilla julkaistussa hinnastossa on huomioitu Japanin kohdalla Economy Light -lipputyyppi.)

Tasojäsenet voivat tuoda maksutta ruumalaukun Finnairin lennoille

Finnair Plus Silver-, Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -tasojäsenet sekä oneworld Emerald ja Sapphire -tasojäsenet voivat tuoda maksutta yhden ylimääräisen ruumalaukun Finnairin lennoille lipputyypistä riippumatta (lipussa AY-tunnus ja lento Finnairin tai Norran liikennöimä).

Finnair Plus Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -tasojäsenet sekä oneworld Emerald ja Sapphire -tasojäsenet voivat myös tehdä maksuttoman paikkavarauksen tietyin rajoituksin Finnairin lennoille lipputyypistä riippumatta.

Finnair tuo syksyllä myyntiin pelkät käsimatkatavarat sisältävän Business Light -lipputyypin

Finnair tuo syksyllä uuden Business Light -lipputyypin myyntiin tietyille Euroopan ja kaukolennoille. Business Light -matkustajien on maksettava lisämaksu ruumalaukusta ja ennen lähtöselvityksen aukeamista tehdystä paikkavarauksesta. Business Light -lippujen matkapäiviä ei pysty muuttamaan.

Kaikkiin Finnairin businessluokan lippuihin sisältyy myös jatkossa palvelu lennolla, sisäänpääsy loungeen, priority turvatarkastus, lähtöselvitys, kaksi käsimatkatavaraa ja pieni henkilökohtainen esine. Nykyisistä businessluokan lipuista poiketen Business Light -lippujen hintaan sisältyy ainoastaan käsimatkatavarat.

Finnairin tiedotteen mukaan uusi lipputyyppi on tarkoitettu erityisesti niille matkustajille, jotka arvostavat bisnesluokan palvelua mutta eivät kaipaa lippuunsa rajoittamatonta muutosoikeutta tai kirjattua matkatavaraa.

Business Light -lippujen varausluokka on I. Finnair ei vielä ole julkaissut varmaa tietoa Business Light -lippujen pistekertymästä, mutta Suomen Liikematkayhdistyksen kotisivuilla julkaistun Finnairin tiedotteen mukaan Business Light -lippujen pistekerroin on 150 %.

Paljon lennoista kertyy Finnair Plus -pisteitä?

Finnairin pelkät käsimatkatavarat sisältävistä Economy Light -lipuista kertyy Finnair Plus -pisteitä 50 %, ruumalaukun sisältävistä Economy Classic -lipuista 100 % Finnair Plus -pisteitä, Economy Flex -lipuista, Business Classic ja Business Flex -lipuista 200 %.  Finnair ei vielä ole vahvistanut syksyllä lanseerattavien Business Light -lippujen pistekerrointa.

Aiemmin myynnissä olleista Finnairin Campaign -lipuista kertyy Finnair Plus -pisteitä 25 %, Light -lipuista 50 %, Value -lipuista 100 % ja businessluokan lipuista 200 %.

Myös SASin Aasian lennoilla ruumalaukut ovat muuttuneet maksullisiksi

SAS on aloittanut pelkät käsimatkatavarat sisältävien Light -lippujen myymisen Euroopasta Aasiaan 17.5.2020. SASin Aasian lentoja varatessa pelkät käsimatkatavarat sisältävien SAS Go Light ja SAS Go -lippujen välinen hintaero on tyypillisesti 30 euroa / suunta. Vähintään 22 tuntia ennen lennon lähtöä maksetusta ruumalaukusta SAS veloittaa Light -lipulla Aasiaan lennettäessä 60 euroa / suunta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *