Finnair lisää lentoja asteittain heinäkuusta alkaen

Finnair on tänään julkaissut päivitetyn heinä-maaliskuun liikennesuunnitelman. Yhtiö palauttaa heinäkuusta alkaen lentämistä asteittain koronaviruspandemian takia supistettua lentotarjontaansa ja päivittää liikenneohjelmaansa kuukausittain kysynnän kehityksen mukaisesti. Heinäkuussa suunnittelee lentävänsä reilut 30 % normaalista lentojen määrästä, ja aloittaa kaukolennot Aasian tärkeimpiin kohteisiin. Reittejä ja viikkovuoroja lisätään kuukausi kuukaudelta kysynnän elpyessä.

Yhtiö tarkastelee liikenneohjelmaa kuukausittain, ja lentoja tarvittaessa lisätään kysyntätilanteen eläessä. Mahdolliset muutokset matkustusrajoituksissa huomioidaan liikenneohjelmassa.

Kotimaan lentoja lisätään asteittain

Finnair on huhti-kesäkuussa lentänyt kotimaassa Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle. Heinäkuussa lentoja ja kohteita lisätään, ja Finnair lentää kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan. Elokuussa alkavat lennot Ivaloon ja Kittilään ja syyskuussa lennot Kuusamoon ja Tampereelle.

Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset tehdään näiden kohteiden osalta myöhemmin kun yhtiöllä on yhtiöllä on selkeämpi näkemys kysynnän kehittymisestä.

Useita Euroopan kohteita heinäkuussa

Finnair keskittyy Euroopan reiteillä aluksi tärkeimpiin keskuksiin ja lentää heinäkuussa Berliiniin, Brysseliin, Budapestiin, Dubliniin, Düsseldorfiin, Edinburghiin, Frankfurtiin, Göteborgiin, Geneveen, Hampuriin, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Malagaan, Manchesteriin, Moskovaan, Müncheniin, Osloon, Pariisiin, Pietariin, Prahaan, Riikaan, Tallinnaan, Tukholmaan, Vilnaan, Wieniin ja Zürichiin.  Elokuussa alkavat lennot Barcelonaan, Milanoon, Madridiin, Roomaan ja Varsovaan. Finnair lentää lomasesonkien aikana myös yksittäisiä viikkovuoroja joihinkin Etelä-Euroopan lomakohteisiin.

Lennot heinäkuun 2020 ja maaliskuun 2021 välillä seuraaviin kohteisiin on peruttu kokonaan: Alicante, Ateena Bergen, Billund, Bodo, Bologna, Gdansk, Santorini, Ljubljana, Lyon, Napoli ja Nizza, Porto, Tartto, Tel Aviv, Trondheim, Uumaja, Visby ja Venetsia.

Matkustajalennot Aasiaan alkavat heinäkuussa

Matkustajalennot kaukokohteisiin alkavat vaiheittain heinäkuusta alkaen. Finnair lentää heinäkuussa Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin Kiinassa (edellyttää viranomaishyväksyntää), Japanin Tokioon (Narita), Osakaan ja Nagoyaan, Singaporeen, Souliin ja Bangkokiin. Rahtikysyntä on tärkeä osa kaukolentojen kannattavuutta. Elokuussa Finnair aloittaa lennot Delhiin ja New Yorkiin ja lennot Tokion Hanedan kentälle käynnistyvät marraskuussa. Talvikauden ohjelmassa on myös lentoja Miamiin, Krabille ja Phuketiin.

Lennot heinäkuun 2020 ja maaliskuun 2021 välillä seuraaviin kohteisiin on peruttu kokonaan: Guangzhou, Sapporo, Fukuoka, Nanjing, Chicago, Daxing, Peking (Finnair lentää Beijing Capitalin kentälle alustavasti heinäkuusta lähtien myös matkustajalentoja), Busan, San Francisco, Los Angeles ja Xi’an.

Lippujen matkapäiviä voi muuttaa ilman muutosmaksua ja perutuista lennoista voi hakea takaisinmaksua

Kesäkuun loppuun mennessä varattujen Finnairin operoimien ja markkinoimien reittilentojen matkapäiviä voi muuttaa ilman muutosmaksua tietyin rajoituksin. Lentoyhtiö veloittaa mahdollisen varausluokkien välisen hintaeron matkapäiviä muutettaessa. Finnairin perumista lennoista voit halutessasi hakea myös takaisinmaksua rahana tai voucherina.

Finnair käsittelee lentojen peruutukset vaiheittain, ja asiakkaat saavat tiedon lentonsa perumisesta kesäkuun loppuun mennessä. Matkanjärjestäjät ja nettimatkatoimistot tiedottavat omia asiakkaitaan lentojen peruutuksista ja muutoksista.

36 kommenttia aiheesta “Finnair lisää lentoja asteittain heinäkuusta alkaen

 1. Onkohan Helsinki/ Vantaa – Maarianhamina – Helsinki/ Vantaa välille tulossa kesällä muita lentoja kuin myöhäinen arkipäivien iltakone? Autolautat eivät erityisemmin houkuta.

  • Hei! Finnairin Maarianhaminan lentojen lähtöajat riippuvat viikonpäivästä, joten kannattaa kokeilla muita päiviä. Heinäkuussa Finnair lentää Maarianhaminaan ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan kaksi kertaa päivässä Helsingistä ja kerran päivässä Turusta.

 2. Minulla varattu Kosin matka syyskuussa. Apollo matkojen matka. Ei varmaan toteudu?

 3. Onko tietoa, koska TAP aloittaa lennot Hki-Lissabon? Lento varattu 24.6. Lennot ostettu supersaverista. Sieltä asiaa ei olla vielä kyselty, olen ymmärtänyt että vastaavat huonosti. TAPin Fb messenger asiakaspalvelusta sen sijaan jo kyselty mutta emme ole saaneet vastausta. Supersaver ei ole antanut minkäänlaista infoa tulevasta. TAP ilmeisesti antaa vaihtaa matkustuspäivää esim.heinäkuulle?

  • TAPin kesälennoista on tässä vaiheessa mahdoton sanoa mitään varmaa, mutta Helsinki tuskin on ensimmäisten palautettavien yhteyksien joukossa.

 4. Hei!
  Minulla on lento Finnairin Gazipasa, Turkiin 24.7, onko jotain tiedot lennosta?

  • Hei! Finnair tiedottaa heinäkuun perutuista lennoista toukokuun loppuun mennessä. Yhden näkemäni listan mukaan Finnair aikoo lentää Antalyaan kerran viikossa heinä-lokakuussa, mutta Turkin koronatilanteesta johtuvat muutokset ovat mahdollisia.

 5. Meillä on Norwegianin lennot Splitiin 1.-17.7. väliselle ajalle. Lentoyhtiö ei ole vielä perunut lentoja, mutta ymmärtääkseni melko suurella todennäköisyydellä näin tulee tapahtumaan.

  Haluaisimme kuitenkin lähteä tuolle matkalle kyseisinä päivinä. Kannattaisikohan varata Lufthansan välilaskulliset (MUC) lennot samoille päiville ja luottaa, että Norwegian peruu omat lentonsa? Lähinnä mietityttää onko tuolloin mahdollista jo lentää ja pitääkö Suomeen palatessa olla karanteenissa.

  • Hei! Lufthansa on aloittanut lennot Helsingistä Frankfurtiin huhtikuun lopussa. Lufthansa lentää tällä hetkellä Frankfurtiin kerran päivässä.

 6. Finnairin lennot eBookersin kautta Pariisiin ostettu perheelle jo alkuvuodesta, lähtö 1.heinäkuuta. Kohteessa esim.kahvilat ja ravintolat (plus museot yms) kiinni yli heinäkuun puolivälin, ei sinne ole halua ja uskallusta lähteä. Koska matkamme juuri heinäkuun puolella, voiko olla niin, emme voi peruuttaa nyt voimassa olevien sääntöjen mukaan. Mitä siis teemme?

 7. Hei ,lentääkö finnair Dubliniin heinäkuussa ? Onko paikkoja vielä vapaana ? Tämä on tärkeää ..pitää päästä elämäni rakkauden luo sinne .

 8. Finnair peruutti Joensuun lennot määräämättömän pitkälle. Eipä siis noille jatkoreitellekään pääse!
  Toivottavasti kilpailija ilmaantuu.

  • Hei! Matkanjärjestäjien charterlennoista saat tuoreimman tiedon matkanjärjestäjältä. Finnairin eilisessä tiedotteessa kerrotaan ainoastaan reittilentojen tilanteesta.

  • Tämän hetkisen tiedon mukaan Finnair lentää talvella Dubaihin 4 kertaa viikossa, mutta tämä voi muuttua mm. matkustusrajoitusten takia.

 9. Meillä on varattuna lennot 21.8-4.9. Malagaan. Lentääkö Finnair nuo lennot. Jos ei, niin pääsemmekö samalla hinnalla jonain muuna päivänä. Matkat jo maksettu.

  • Kannattaa odottaa rauhassa tilanteen selkeytymistä lähiviikkojen aikana. Malagan lentojen alkamisen yhtenä edellytyksenä on se, että Espanja vähentää koronaviruksen takia asetettuja rajoituksia suunnitellusti.

 10. No niin. Finnair ilmeisesti perunut 17-31.5. lentomme Malagaan. Tarjoavat siirtoa maksutta, samassa varausluokassa, samaan hintaan ei vaan saa lentoja. Eikö tosiaan ole velvollisuutta uudelleen reitittää? 18.7-1.8. lentävät esim. itse Malagaan.

  • Me kyllä tänään siirrettiin lentomme jo toisen kerran, eli edellisenkin siirron lennot puuttuu nyt listalta joten siirrettiin toiseen ajankohtaan oltas saatu mihin vain eikä välimaksua ollut. Tosin lento varattu jo vuosi sitten.

 11. Onnistuin saamaan 270 eurolla itselleni lennot elo-syyskuuksi Rhodokselle pari viikkoa sitten, mutta nyt kun yritimme tyttöystävälleni varata myös lentoja niin melkein kaikki lennot olivat loppuunmyytyjä ja loput yksittäiset meno-paluulennot maksoivat 550-700e.

  Myikö Finnair muka kaikki lennot noin nopeasti täyteen vai miksi nuo lennot katosivat Finnairin listoilta?

  • Yhtenä selityksenä voisi olla esimerkiksi konetyypin muuttuminen pienemmäksi.

  • Nyt näyttää siltä että Finnair on perunut osan lennoista Rhodokselle ja jos vaihdan lentopäivää +1 myöhemmäksi (jolloin on edelleen lentoja tarjolla) niin minun pitäisi maksaa tuon aiemman 270e lentohinnan lisäksi hintaerotusta 280e, jolloin lennon kokonaishinta olisi yli 550e.

   Pitää varmaan odotella että miten käy eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä kun ne näyttävät tulevan aika kalliiksi.

 12. En vahingossakaan ostaisi matkatoimiston tai muun välikäden kautta lippuja nyt, enkä muulloinkaan. Joudut asioimaan heidän kauttaan, mikäli tulee mitään muutoksia, palautuksia jne. Finskin sivuilla kerrotaan muutosmahdollisuuksista ennen kesäkuun loppua ostetuille lipuille ja mainitaan vielä erikseen, että ovat voimassa heidän kauttaan ostetuilla lipuilla.

  • Juuri näin! Vaikka antaa matkatoimiston tehtäväksi kilpailuttaa ja varata hotellit ym matkaan haluamansa palvelut, lennot kannattaa varata itse. Juuri eilen hoidin homman juuri näin.

  • Turkin osalta tässä vaiheessa aikaista sanoa mitään varmaa mm. matkustusrajoitusten takia, mutta tällä hetkellä Finnair suunnittelee lentävänsä kaksi kertaa viikossa Alanyaan.

 13. Hei , ostin lentodiilien kautta paketin finnairin lennot pariisiin heinäkuun 10 pvä ja hotellit, voiko päiviä siirtää en haluisi mennä vaikka lennot toteutuisi.

  • Hei! Lentodiilit ei ole matkatoimisto vaan matkatarjoussivusto, joka etsii mielenkiintoisia lento- ja matkatarjouksia. Lento+hotellipakettien muuttaminen edellyttää tapauskohtaista tarkastelua, joten pyydän olemaan yhteydessä matkan myyneeseen matkatoimistoon. Jos matkapäivien muuttamisesta aiheutuu merkittäviä kustannuksia, suosittelen odottamaan kesäkuun puolelle tilanteen selkeytymistä (kesäkuun puolella voimassaolevilla ulkoministeriön matkustustiedotteilla voi olla vaikutusta muutosehtoihin).

 14. Hei,

  Jos ostaa Finnairin lentoja toiselta matkatoimistolta onko niissä mahdollista tehdä muutoksia, pvm, onko samat ehdot kuin ostaisi suoraan Finskilta

 15. Uskaltaako esim. Skyscannerin kautta ostaa Aasiaan lentoja? Onko Skyscanner ajantasalla mahdollisista muutoksista? Vai kannattaako ostaa Finnarin nettisivulta Heinäkuun lentoja

  • Hei! Skyscanner on ainoastaan hintavertailusivusto, joka ei itse myy lentoja vaan vertaa eri lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen hintoja. Skyscannerin sivuilla voit valita mieleisen varaussivuston lentoja varatessa.

 16. Kiitos infosta! Mitenhän noi Nykin lennot on kun Finnairin omilla sivuilla väittävät, että lentäisivät sinne jo heinäkuussa?

  • Millä sivulla? Kaikkia lentojen peruutuksia ei todennäköisesti vielä ole päivitetty varausjärjestelmään. Tieto elokuisesta matkustajalentojen aloittamisesta on peräisin Finnairin lehdistötiedotteesta.

   Finnair lentää tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa New Yorkiin rahtilentoja matkustajakoneilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *