Osa Norwegianin velkojista on hylännyt pelastussuunnitelman – yhtiö jatkaa neuvotteluja velkojien kanssa

Osa pahoista talousvaikeuksista kärsivän Norwegianin velkojista hylkäsi torstai-iltana järjestetyssä velkojien kokouksessa pelastussuunitelman, mutta yhtiö jatkaa neuvotteluja velkojien kanssa ratkaisun löytämiseksi.

Norwegian on maanantaina varoittanut yhtiön rahojen loppuvan toukokuun puolivälissä, jos velkojat ja osakkeenomistajat eivät hyväksy pelastussuunitelmaa.

Velkajärjestelyn toteutuessa nykyisten osakkeenomistajien omistusosuus yhtiöstä laimenisi 5,2 prosenttiin ja yhtiö siirtyisi lähes kokonaan leasing-yhtiöiden ja joukkovelkakirjalainojen haltijoiden omistukseen.

Torstaina yhtiön joukkovelkakirjalainojen haltijat äänestivät lainojen muuttamisesta yhtiön osakkeiksi. Norwegianin eilisen pörssitiedotteen mukaan kolmen joukkovelkakirjalainan haltijat hyväksyivät ehdotuksen, mutta neljännen joukkovelkakirjan haltijoista ainoastaan 62 % hyväksyi ehdotuksen. Velkojen uudelleenjärjestelyn edellytyksen on se, että vähintään 66,67 % jokaisen joukkovelkakirjalainan haltijoista hyväksyy esityksen.

Yhtiö järjestää uuden velkojien kokouksen 18.5.2020 ja alkuperäisen aikataulun mukaisesti yhtiökokouksen maanantaina 4.5.2020.

Yhtiön toiminnan jatkuminen edellyttää 2,7 miljardin Norjan kruunun rahoituspaketin saamista Norjan valtiolta toukokuun puoliväliin mennessä. Rahoituspaketin toteutuminen edellyttää, että Norjan valtion asettamien ehtojen kuten velkojen uudelleenjärjestelyn toteutumista. (Rahoituspaketin kokonaissumma on 3 miljardia kruunua, josta Norwegian on saanut aiemmin 300 miljoonaa kruunua.)

Kommentti aiheesta “Osa Norwegianin velkojista on hylännyt pelastussuunnitelman – yhtiö jatkaa neuvotteluja velkojien kanssa

  1. Päivitys: Norwegian on sunnuntaisen pörssitiedotteen mukaan päässyt sopuun joukkovelkakirjalainojen haltijoiden kanssa velkojen uudelleenjärjestelyn ehdoista. Pelastussuunnitelman hyväksyntä vaatii myös osakkeenomistajien ja leasingyhtiöiden suostumuksen.

    https://newsweb.oslobors.no/message/504443

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *