Norwegian hakee tytäryhtiöitä Ruotsissa ja Tanskassa konkurssiin

Pahoista talousvaikeuksista kärsivan Norwegianin neljä tytäryhtiötä Ruotsissa ja Tanskassa on tänään hakeutunut konkurssiin.

Norwegianin lentäjät ja matkustamohenkilökunta Ruotsissa ja Tanskassa työskentelivät tänään konkurssin hakeutuneiden tytäryhtiöiden Norwegian Pilot Services Sweden AB, Norwegian Pilot Services Denmark ApS, Norwegian Cabin Services Denmark ApS ja Norwegian Air Resources Denmark LH ApS palveluksessa.

Norwegian on myös tänään irtisanonut sopimuksen 50 % omistamansa henkilöstövuokrausyritys OSM Aviationin kanssa, jonka palveluksessa työskentelee Norwegianin matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Norwegian tiedotteen mukaan Norjassa valtio maksaa työntekijöiden lomautusajan palkan. Tiedotteessaan Norwegian on perustellut konkurssihakemuksia, sillä ettei Tanskassa ja Ruotsissa ei ole vastaavaa käytäntöä. Norwegian perustelu tytäryhtiöiden konkurssihakemukselle ei kuitenkaan vaikuta täysin uskottavalta, sillä suomalaisesta lomautuskäytännöistä huolimatta Norwegian on irtisanonut OSM Aviationin sopimuksen myös suomalaisen miehistön osalta.

Torstaina kerroimme, ettei Norwegian UK ei kykene maksamaan huhtikuun palkkoja.

Noin 700 lentäjää ja 1300 matkustamohenkilökunnan jäsentä Norjassa, Ranskassa ja Italiassa jää toistaiseksi yhtiön palvelukseen.

4 kommenttia aiheesta “Norwegian hakee tytäryhtiöitä Ruotsissa ja Tanskassa konkurssiin

 1. Olen maksanut lennon Helsinki-Tirana 17.06 ja paluu 1.7. ja lentoyhtiö Norwegia Air Sweden. Lentoa ei ole ainakaan
  vielä peruttu. Onkohan kellään tietoa toteutuuko nämä lennot?

  • Hei! Yhtiö irtisanoi Suomessa työskentelevät lentäjät ja matkustamohenkilökunnan, jonka vuoksi kesäkuisten Etelä-Euroopan lentojen toteutuminen on erittäin epätodennäköistä. Yhtiö ei kuitenkaan vielä ole perunut kesäkuisia lentoja.

   Norwegianin tulevaisuuden pitäisi täsmentyä ensi viikon aikana. Yhtiön ajautuminen konkurssiin on erittäin todennäköistä, jos velkojat eivät hyväksy yhtiön pelastussuunnitelmaa vappuaattona järjestettävässä velkojien kokouksessa.

 2. Onko nämä nyt Suomesta lennettävien lentojen yritykset? Omat lennot vasta elokuussa, mutta tarkoittaako että ne on nyt peruttu, piste.

  • Elokuun lentoja ei vielä ole virallisesti peruutettu, mutta ilman henkilökuntaa lentojen liikennöinti on mahdotonta. Norwegian eilen irtisanoi sopimuksen henkilöstövuokrausyhtiön kanssa, jonka palkkalistoilla yhtiön suomalaiset lentäjät ja matkustamohenkilökunta työskentelee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *