Norwegian UK ei kykene maksamaan huhtikuun palkkoja

Pahoista talousvaikeuksista kärsivän Norwegianin tytäryhtiö Norwegian UK ei Guardianin mukaan kykene maksamaan lentäjien ja matkustamohenkilökunnan huhtikuun palkkoja palkkapäivänä 25.4.2020.

Guardianin lähteiden mukaan yhtiö pyrkii maksamaan huhtikuun palkat toukokuussa, mutta yhtiön taloudellinen tilanne huomioiden tämä käytännössä edellyttää mm. velkojen uudelleenjärjestelyä. Esimerkiksi maaliskuussa yhtiölle kaksi Boeing 787 -konetta yhtiölle vuokrannut leasingyhtiö DP Aircraft ilmoitti Norwegianin jättäneen maksamatta koneiden leasingmaksut.

Norwegian on maaliskuussa ilmoittanut neuvottelevansa 3 miljardin Norjan kruunun (~262 MEUR) rahoituspaketista Norjan valtion kanssa, jonka toteutuminen edellyttää mm. velkojen uudelleenjärjestelemistä. Velkojen uudelleenjärjestelyn toteutuessa yhtiön nykyiset osakkeet muuttuisivat käytännössä arvottomiksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *