Aurinkomatkat peruu kevään ja kesän matkoja, Turkish Airlines ja Emirates keskeyttävät lähes kaikki lentonsa

Aurinkomatkat peruu koronavirustilanteen takia kaikki Aurinkomatkojen matkapaketit, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays –matkat, joiden lähtöpäivä on välillä 15.5.–30.6.2020. Aurinkomatkat on jo aiemmin kertonut peruneensa matkat aikavälillä 13.3.–14.5.

Lisäksi Aurinkomatkat peruu kaikki kesäkauden 2020 matkapaketit seuraaviin matkakohteisiin:

 • Bulgaria: Albena, Sveti Konstantin, Varna ja Varnan Kultahietikko
 • Espanja: Costa Doradan alueen lomakohteet Cambrils ja Salou
 • Italia: Gardajärvi, Napolin alue ja Riminin alue
 • Itävalta: Innsbruck, Kaprun, Seefeld, Serfaus, Söll ja Zell am See
 • Kreikka: Skiathos, Skopelos ja Zakynthos
 • Turkki: Marmariksen alue ja lennot Antalyan lentokentälle

Muihin 1.7. ja sen jälkeen alkaviin matkoihin on tällä hetkellä voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot.

Aurinkomatkat on suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Matkavaraus perutaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähtee ohjeet rahojen palauttamiseksi. Yhteydenotot tapahtuvat vaiheittain matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja peruttavien matkojen suuresta määrästä johtuen peruutuksiin ja niiden käsittelyyn menee jopa viikkoja.

Turkish Airlines keskeyttää lähes kaikki ulkomaan lennot

Turkish Airlines on eilen ilmoittanut keskeyttävänsä lähes kaikki ulkomaan lennot välillä 27.3.-17.4.2020. Viimeinen lento Helsingistä Istanbuliin ennen lentojen keskeytymistä lennetään 24.3.2020. Aikavälillä 27.3.-17.4.2020 yhtiö lentää Turkin sisäisten lentojen lisäksi ainoastaan Istanbulista New Yorkiin, Washingtoniin, Hongkongiin, Moskovaan ja Etiopian Addis Adebaan.

Emirates ja Etihad peruvat lähes kaikki matkustajalennot

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lentokentät suljetaan matkustajaliikenteeltä 25.3.2020 koronavirusepidemian takia, jonka vuoksi Emirates, Etihad ja flydubai keskeyttävät pääsääntöisesti matkustajalennot. Keskeytyksen aikana Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lentokentiltä kuitenkin liikennöidään matkustajien kotiutuslentoja ja rahtilentoja.

20 kommenttia aiheesta “Aurinkomatkat peruu kevään ja kesän matkoja, Turkish Airlines ja Emirates keskeyttävät lähes kaikki lentonsa

  • TUI:n tilanne poikkeaa olennaisesti Thomas Cookista. Koronavirus on tilapäinen kriisi, mutta Thomas Cookin ongelmat olivat rakenteellisia, joita yhtiö ei saanut ratkaistua vuosikymmenen kestäneen saneerauskierroksen aikana. TUI on muuten saanut tällä viikolla 1,8 miljardin lainan Saksan valtiolta.

 1. Supersaverista kysyn minäkin.
  Ottavatko he yhteyttä minuunpäin matkan peruuntumisen johdosta vai pitääkö minun ottaa yhteyttä sinne Supersaveriin.
  Odotanko siis rauhassa vai alanko kysellä jotainkautta (mitä kautta?) heiltäpäin? (sometietojen mukaan tuntien jonotus puhelimessa mutta onko se tarpeen jos yhtydenotto tuleekin sieltäpäin? )
  Matka olisi pääsiäisenaikaan.

 2. Lisäkysymys, kun on ostettu Norwegianin lennot Supersaverin kautta kumpi noista kahdesta on se jonka kanssa asiaa nyt hoidetaan?

 3. Huhtikuun alkupuolella olisi lennot Montenegroon ja takaisin Norwegianilla, lennot ostettu luottokortilla Supersaverin kautta. Ei ole mitään tietoa tullut mistään mitä nyt? Miten käy lippuihin käytettyjen rahojen?

  • Hei! Norwegian on mielestäni perunut huhtikuun lennot Helsingistä Montenegroon. (Tarkista hintakalenterista.)

 4. Odotan myös Tuin reaktiota. Aurinkomatkat perui kaikki kesäkauden lennot Turkkiin. Ei varmasti ole menemistä, mutta rahoja en saa jos itse perun.

  • TUi ei vielä ole perunut kevään matkoja, mutta yhtiö on ainakin nopean haun perusteella poistanut myynnistä matkapaketit 13.5. saakka.

 5. Eipä ole Norwegian Air perumassa Bulgaria lentoja.. ainakin top10 matkat ei tässä vaiheessa ole lähtenyt perumaan!!

  • Norwegian on perunut käytännössä kaikki lennot Suomesta huhtikuun loppuun saakka. Toivottovasti maksoit Top10 reissun luottokortilla (emme ole julkaisseet koskaan heidän tarjouksiansa, sillä toimintaansa on aiemmin liittynyt lehtitietojen mukaan epäselvyyksiä).

 6. Minulla on 2 lippua ostettuna Taalta.
  Helsinki-Bogota-Helsinki
  30.4-20.5.2020
  Miten saan vaihdettua/peruttua lennot?
  Kolumbian lentokentta on kiinni 30.5.2020 asti.

  • Hei! Varaukseen liittyvissä kysymyksissä pyydän olemaan yhteydessä lentoyhtiöön tai matkatoimistoon riippuen siitä ostitko lennot matkatoimiston vai lentoyhtiön kautta.

 7. Onko mitään tietoa Travellinkin toiminnasta? Ei saa yhteyttä mitenkään. Hotelli ja lennot varattu sieltä Ateenaan huhtikuussa. Hotelli ilmoitti että pitää perua Travellinkin kautta.

  • Meillä ei valitettavasti tietoa Travellinkista. Miloin huhtikuussa matkustat ja minkä yhtiön lennoilla?

 8. Meiltä Aurinkomatnat perui3viikon kanariamatkan. Olimme jo nousemassa jo koneeseen kun sanottiin ettei aurinkomatkalaisia koneeseen. EI MUUTA KUN KOTIO. EI ENÄÄ Aurinkomatkoille.T.Raikku.

  • Arabiemiirikunnat on sulkenut kaikki lentokentät matkustajaliikenteeltä kahden viikon ajaksi, mutta lentokielto voi jatkua pidempään.

 9. Kauankohan Tjäreborg ja TUI yrittävät kikkailla? Vääjäämättä mihinkään ei voi matkustaa ennen syksyä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *