Lentoyhteydet Suomeen

Viime viikkoina lentoyhtiöt ovat dramaattisesti leikanneet lentotarjontaansa koronaviruspandemian takia. Tälle sivulle kokoamme tietoa suorista lentoyhteyksistä paluulentoa Suomeen etsiville matkailijoille, joita yhtiöt eivät (ainakaan vielä) ole peruneet. Täydennemmä artikkelia illan aikana.

Tee matkustusilmoitus

Ulkoministeriö on mm. tietyissä Latinalaisen Amerikan maissa lähettänyt tietoa matkustusilmoituksen tehneille tietoa esimerkiksi charter-lennoista Eurooppaan ja mahdollisista karanteenimääräyksistä, joten ulkomailla oleskevien on syytä tehdä viimeistään nyt matkustusilmoitus ulkoministeriölle.

Tutustu maahantulomääräyksiin

Välilaskullisia lentoja lähikuukausille varatessa on syytä pitää mielessä se, että maahantulomääräykset voivat muuttua nopeasti. Esimerkiksi IATA:n sivuilta löytyy lista useimpien maiden koronavirusepidemian takia asetetuista matkustusrajoituksista.

Paluu Suomeen vaikeutuu koko ajan lentotarjonnan supistumisen takia

Suomeen palaaminen mahdollisimman pian erityisesti kaukokohteista on erittäin suositeltavaa lentotarjonnan supistumisen takia ja rajojen sulkemisen takia. Esimerkiksi australialainen Qantas on ilmoittanut keskeyttävänsä kaikki kaukolennot Australiasta maaliskuun lopussa, kolumbialainen Avianca keskeyttää kaikki ulkomaan lennot ensiviikosta huhtikuun loppuun saakka, Air France supistaa lentotarjontaansa 90 prosentilla ja Lufthansa 95 prosentilla.

Maksa lennot luottokortilla

Suosittelemme toistaiseksi maksamaan kaikki lentovaraukset luottokortilla paremman kuluttajansuojan takia.

Lennot Suomesta

Olemme koonneet listan reiteistä, joita lentoyhtiöt suunnittelevat jatkavansa myös ensi viikolla. Listalla mainittujen lentojen lisäksi lentoyhtiöt saattavat lentää yksittäisiä vuoroja jumiin jääneiden matkailijoiden kotiinpaluun järjestämiseksi, joista löytyy lisätietoa lentoyhtiöiden kotisivuilta.

Finnair

Finnair lentää 1.4.2020 alkaen ainoastaan Helsingistä Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Amsterdamiin, Berliiniin, Brysseliin, Frankfurtiin, Lontooseen, Müncheniin, Pariisiin, Zurichiin ja Tokioon. Matkustusrajoitusten purkamisen jälkeen Finnair lentää huhti-kesäkuussa myös Tukholmaan, Kööpenhaminaan, Osloon, Tallinnaan, Riikka, Pietariin ja Moskovaan. Pääsiäisen ympärillä Finnair lentää kuitenkin myös Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon. Maaliskuun aikana yhtiö lopettaa lennot muihin kohteisiin.

Finnair lentää tänä viikonloppuna ylimääräisiä lentoja ainakin Málagasta Helsinkiin.

Norwegian

Norwegian supistaa lentotarjontaansa 85 prosentilla. Yhtiö lentää maanantaisen tiedotteen mukaan 1.4.2020 alkaen  ainoastaan Helsingistä Osloon.

EasyJet

EasyJet myy myös lähiviikoille lippuja Berliinistä Helsinkiin, mutta lentojen peruuntuminen on todennäköistä.

Icelandair

Icelandair myy ainakin toistaiseksi lippuja Helsingistä Reykjavikiin, mutta lentojen jatkuminen ei ole varmaa Kanadan ja USA:n asettamien matkustusrajoitusten takia.

Qatar Airways

Qatar Airways lentää mahdollisesti myös lähiviikkoina Dohasta Helsinkiin, mutta muutokset ovat mahdollisia.

SAS

SAS lentää tämänhetkisen tiedon mukaan lähiviikkoina Helsingistä Tukholmaan. Lentoja on mahdollisesti saatavissa joillekin päiville Tampereelta, Turusta ja Vaasasta Tukholmaan. Yhtiö on perunut käytännössä kaikki Kööpenhaminan lennot 13.4.2020 saakka.

Mitkä lentoyhtiöt ovat keskeyttäneet lennot Suomeen?

Lentojen keskeytyspäivä perustuu artikkelin julkaisuhetkellä voimassaolleisiin tietoihin. Lentojen keskeytymiskauden pidentyminen on erittäin todennäköistä.

Aeroflot

Aeroflot on poistanut myynnistä lennot Helsingistä Moskovaan 2.4.2020 saakka.

AirBaltic

Latvialainen airBaltic on keskeyttänyt lentonsa ainakin 14.4.2020 saakka maan rajojen sulkemisen takia.

Air Serbia

Air Serbia on perunut/poistanut myynnistä lennot Helsingistä Belgradiin käytännössä 30.4.2020 saakka.

Blue Air

Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air on poistanut myynnistä lennot Helsingistä Bukarestiin 21.4.2020 saakka.

Czech Airlines (CSA)

CSA on perunut lennot Helsingistä 12.4.2020 saakka. Lisämuutokset ovat mahdollisia.

flydubai

Emiratesin kanssa yhteistyötä tekevä flydubai on keskeyttänyt lippujen myymisen Dubaista Helsinkiin aikavälille 23.3.-2.4.2020.

KLM

KLM on perunut / poistanut myynnistä lennot Amsterdamista Helsinkiin aikavälillä 28.3.-3.5.2020.

Lufthansa

Lufthansa on perunut tai poistanut myynnistä lennot Helsingistä Müncheniin aikavälillä 21.3.-24.4.2020 ja Frankurtiin 26.3.-20.4.2020.

Ryanair

Ryanair ja Lauda keskeyttävät käytännössä kaikki lentonsa 24.3.2020 alkaen.

TAP Portugal

TAP Portugal on perunut Lissabonista Helsinkiin 30.4.2020 saakka.

Turkish Airlines

Turkish Airlines on poistanut myynnistä lennot Helsingistä Istanbuliin aikavälillä 25.3.-17.4.2020.

Wizz Air

Wizz Air on perunut tähän mennessä lennot kohteesta riippuen 29.3.-5.4.2020 saakka.

23 kommenttia aiheesta “Lentoyhteydet Suomeen

 1. Sas myy edelleen lentoja toukokuun viimeisellä viikolla Suomesta Kööpenhaminaan ja sieltä jatkolento Turkkiin . Näin me olemme ostaneet lennot. Peruutettujen lentojen listalla ei näy näitä lentoja eikä myöskään yhtään lentoa joka lähtiee Suomesta. Mistä tuon voisi tarkistaa?

  • SAS lentää tällä hetkellä lähinnä Skandinavian sisäisiä lentoja ja evakuointilentoja, joten lentonne todennäköisesti perutaan lähtöpäivän lähestyessä. Tyypillisesti SAS peruu lennot suunnilleen viikkoa aiemmin.

 2. Moi,
  Perheemme piti lentää 1.6. Norwegianilla Malagasta Suomeen. Tänään Norwegian perui lennot. Katsoin, että kyseiselle päivälle SAS myy lippuja Tukholman kautta Malagasta Suomeen (samoin Air France). Kysyisinkin, että onko kellään tietoa operoiko SAS lentojaan tällä hetkellä vai tuleeko peruutukset vain kovin myöhään? Tällä hetkellä SAS kertoo perutut lennot seuraaville 7 päivälle. Pohdin siis, että kannattaako yrittää ostaa lentolippuja SAS:in kautta kesäkuun alussa?

  • Hei,

   SAS lentää toistaiseksi ainoastaan tiettyjä Skandinavian sisäisiä lentoja matkatoimistoille tarkoitetun matkatoimistoille lähetetyn tiedotteen mukaan.

   Lennot kannattaa ehdottomaksi maksaa luottokortilla, jotta mahdollisten ongelmatilanteiden ratkominen onnistuu helpommin, ja välttää espanjalaisia sivustoja. (Espanjan kuluttajansuojalainsäädäntöön on tehty poikkeustilan takia väliaikaisia heikennyksiä.)

 3. Onko mitään tietoa lennoista Nigeriasta Suomeen (Lagos – Helsinki)? Tiedän, että suoria lentoja ei ole, mutta onko tietoa mistä kautta kannattaa yrittää?

 4. Norwegian lopettaa ainakin huhtikuun ajaksi lennot Helsingistä Ouluun ja Lappiin.

  • Vaikuttaa aika haastavalta. Manner-USA ei ainakaan vielä ole kieltänyt Suomen kansalaisilta Australiasta tai Uudesta-Seelannista matkustamista, mutta USA:n käytännöt voivat muuttua milloin tahansa. Havaijin kautta matkustaminen ei enää käytännössä onnistu karanteenimääräysten takia. Dubain, Hongkongin eikä Singaporen kautta ei myöskään pysty lentämään ja monet Aasian maat ovat rajoittaneet matkustamista.

  • Kannattaa tarkistaa Qatarin yhteydet Uudesta-Seelannista, ainakin tämän hetkisten tietojen mukaan lentäisivät Dohaan ja sieltä Hesaan.

 5. Hei!
  Meillä vauvan kanssa paluumatka Hanoi-Doha-Helsinki 4.4 Qatar Airwaysilla. Suomen edustusto tiedotti päivä sitten että Qatarin lennot Hanoista keskeytetty välisenä aikana 23.3-31.3. Osaatteko sanoa lentääkö taas Qatar Airways huhtikuun alkaen?

  • Hei! Lentojen jatkumisesta on tällä hetkellä mahdoton sanoa mitään varmaa lentojen jatkumisesta. Toivottavasti olen väärässä mutta suhtaudun epäillen lentojen jatkumiseen huhtikuun alussa. Viimeisen viikon aikana monet lentoyhtiöt kuten Emirates, Etihad, Finnair, SAS, Lufthansa ja Turkish Airlines ovat ilmoittaneet supistavansa lentotarjontaansa 90-100 prosentilla väliaikaisesti.

 6. Minulla lento Lontooseen 4.4.20 AY1331ja takaisin 11.4. AY1336. Finnair ilmoittaa lentävänsä vielä Lontooseen.Eikö ole kuitenkin niin,että täältä Hgistä ei nyt pääse ulkomaille,jos ei erityisen pätevää syytä eli on odotettavissa jonkinlainen peruutusilmoitus ???

 7. Hello…

  We couldn’t find information for Air Serbia on any site (cancel flights till 30.04.)…Belgrade / Helsinki…Can you put some link where we can check that? Thanks…

  • Hi! Air Serbia has removed from sale most flights from Helsinki to Belgrad in April. Please check whether they sell tickets for direct flights for your travel dates. They still sell flights via Stockholm for some dates.

 8. Hei!

  Pääseekö Moskovasta vielä Aeroflotilla Helsinkiin?
  Kun heidän kohdalla tuo Helsinki – Moskova peruttu/otettu pois myynnistä oli hiukan vaikeaselkoinen ilmaisu.

  Ystävällä 26.3 lento Bangkok-Moskova-Helsinki.

  • Aeroflot on poistanut Moskova-Helsinki lennot myynnistä 2.4.2020 saakka, mutta yhtiö ei vielä ainakaan virallisesti ole perunut lentoja. Kannattaa seurata tilannetta tarkkaan.

 9. 21.3 TAPin lento TP746 näyttää yhä menevän Lissabon-Helsinki heidän kotisivujen mukaan ja sain sähköpostiini tänään viestin että lennon aikataulu on muuttunut 15min. Osaatteko sanoa, tullaanko tämä vielä perumaan vai onko vain hki-Lissabon – suunta peruttu 30.4 asti?

  • TAPin sivuilla julkaistun listan mukaan Helsinki-Lissabon-Helsinki lennot on peruttu 20.3.-30.4.2020. Tilanne muuttuu päivittäin, joten kannattaa aamulla tarkistaa tilanne. Mahdollisesti lentoyhtiö on muuttanut aikataulua ja päättänyt lentää vielä huomenna Lissabonista Helsinkiin matkustajien kotiinpaluun mahdollistamiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *