Ulkomaille matkustamista rajoitetaan torstaista alkaen

Suomen valtio on päättänyt rajoittaa torstaista alkaen ulkomaille matkustamista koronaviruspandemian takia. Kiellon aikana lentoasemia suljetaan kansainväliseltä liikenteeltä. Helsinki-Vantaan, Maarianhaminan ja Turun lentoasemat pysyvät auki rahdille ja paluuliikenteelle (kotimaan lentojen lisäksi). Rajoitus on voimassa huhtikuun puoliväliin saakka.

Kotiinpaluu aina mahdollinen Suomen kansalaiselle, vaikka rajaliikennettä rajoitetaan torstaista alkaen. Lisäksi välttämätön työmatkaliikenne turvataan. Rajanylityspaikat toimivat toistaiseksi normaalisti.

Matkustuskiellon aikana välttämätön työmatkaliikenne lautoilla jatkuu. Matkustajaliikenne Suomen ja Venäjän välillä keskeytetään torstaina. Viimeinen Allegro-juna lähtee huomenna. Ulkomailta palaavien on jäätävä 14 päivän karanteeniin.

Hallitus on eilen kehottanut tilapäisesti ulkomailla olevia suomalaisia palaamaan Suomeen mahdollisimman pian. Koronaviruksen takia monet maat ovat sulkeneet rajoja tai asettaneet matkustusrajoituksia, joiden lentoliikenne vähenee dramaattisesti ja riskinä on jumiin jääminen. Esimerkiksi monissa Etelä-Amerikan maissa rajojen sulkemisen aikana myös ulkomaalaisten maasta poistuminen on estetty.

Reutersin mukaan EU-maiden ulkorajat suljetaan pääsääntöisesti muiden maiden kansalaisilta 30 päivän ajaksi. Rajojen sulkeminen EI koske rahtia.

Rajavartiolaitos on koonnut vastauksia yleisimpiin rajojen sulkemista koskeviin kysymyksiin.

Tälle sivulle kokoamme tietoa lentoyhteyksistä Suomeen, kun tilanne selkeytyy.

24 kommenttia aiheesta “Ulkomaille matkustamista rajoitetaan torstaista alkaen

 1. Meillä kans bookingista otettu hotelli toukokuulle, saasnähdä saako rahoja pois, seuraan toukokuun alkuun en ole vielä valittanut, kai mä oon taas painanu halvimmat ja niistä ei saa rahoja pois, finski on ookoo sieltä saa rahat.
  Jatkossa varmaan hyvä palata taas matkatoimiston asiakkaaksi, mullakin on kuitenkin 1800 kiinni euroja hotellis

 2. Mayday.
  Minulla on ostettu taalta matka
  2 lippua Helsinki-Bogota
  30.4.-20.5.2020
  Ja Kolumbiassa lentokentta on kiinni 30.5 .2020
  Asti.
  Mitä tässä kuulu tehda.

  • Hei! Illan aikana perehdymme tarkemmin EU:n lentomatkustajien oikeuksia koskeviin koronaviruksen osalta täsmennettyihin ohjeisiin. Julkaisemme viikonloppuna päivitetyn tietopaketin lentomatkustajan oikeuksista, joka vastaa yleisimpiin peruttuja lentoja koskeviin kysymyksiin.

 3. Jännän äärellä. On Emiratesin kautta lennot kesäkuun alkuun ja Expediasta varattu ja etukäteen maksettu hotellit Emiraatteihin. Tietysti jos lento perutaan, niin rahat saa siitä takaisin – mutta mitenköhän käy noiden hotellien kanssa 😮 Expedian kautta täytynee alkaa asiaa selvittämään sitten lähempänä, jos ei lento ilmaan lähdekkään.
  Onko kenellekään faktatietoa hyvitys asioista?

 4. Ostettiin reissupaketti Lentodiilien kautta Turusta-Kaunasiin ajalle 12-15.4.2020 ja maksu hoitui Masterin luottokortilla. Lennot on Wizzairin ja hotellivaraus ebookersin kautta. Miten toimin nyt kun rajat on kiinni?
  Mistä kyselen rahojani takaisin ja peruutanko hotelli-ja lentovaraukseni itse vsi jäänkö vielä odottelemaan?

 5. On se kuitenkin mahtavaa että suomesta voi tässäkin tilanteessa hakea ns.turvapaikkaa=juhlapaikkaa eli täsihoitoa loppu-elämäksi.

 6. Miten pääsee Suomeen alecantesta kun ei ole lentoja vapaana
  Jos oltaisiin pakolaisia Haavisto olisi hakenut jo meidät kotiin. Nyt ei väletä oman maan kansalaisista.

 7. Eli lento malagaan 25.3 ja paluu 5.4. mitenkäs toimin nyt, kun ei sinne lennetä ja norwegian vain tarjoaa lipun siirtämistä toiseen ajankohtaan? Visalla olen maksanut tammikuussa lennot ja toinen ajankohta ei kuulu suunnitelmiini. kuinka saan ja mistä rahani takaisin ja minne olen yhteydessä ja miten?

 8. Vastine henkilölle joka haukkuu idiootiksi… Kenelläkään, ainakaan nyt vielä, ole maassamme oikeutta valvoa kuinka kauan kukin on missäkin maassa ja toisekseen tätä kirjoittaessani matkustaminen ei ollut kiellettyä ulkomaille. Ei valtio voi kieltää minua harjoittamasta ammattiani kahden maan välillä joissa omistan asunnot ! Toivoisin asiallista keskustelua enkä tuntemattomien moittimista ! Toki jos on lusikalla annettu…

 9. Artikkeli on harhaanjohtava, sillä ulkomaille ”ei pidä” matkustaa ei tarkoita ettei saa matkustaa. Rajavartiolaitoksentyöntekijän kehoituskaan ei ole sama asia kuin käsky.

  Itse matkustan päivittäin useilla busseilla ja junissa köhisevien matkustajien vieressä ja ensi viikolla pitäisi mennä Baltic Princessin risteilylle. Itseni osalta en ole niinkään huolissani vaan työntekijöiden ja muiden asiakkaiden puolesta. On suorastaan ihme, jollen itse ole kantaja jo tällöin. Valitettavasti Tallinksilja tarjoaa vain matkan siirtoa myöhempään ajankohtaan mikä ei itselleni sovi, joten aion kyllä mennä ja ruokailla buffetissa normaaliin tapaan.

  • Välttämättömiä työmatkoja ei ole kielletty, mutta muilta osin tilanne epäselvä. Artikkelin julkaisuhetkellä useassa lähteessä kuten esimerkiksi Helsingin Sanomissa on käytetty samaa ilmaisua.

   ”17.3. 16:13 Laura Kukkonen, toimittaja
   Ulkomaille matkustaminen kielletään

   Rajavalvonnassa käyttöön tiukat rajoitteet.

   Ei matkustamista ulkomaille lainkaan”

 10. Mitenkäs lentoyhtiöiden vastuu jo ostetuista lipuista nyt kun valtio kieltää lentämisen?
  Ovatko velvoitettuja maksamaan lipun hinnan takaisin?

 11. Vaikka kauempana oleva Suomen kansalainen voisi palata Suomeen, lentoreittejä on joka päivä vähemmän. Kaikki matkustaminen Euroopassa käytännössä loppuu. Talouromahduksen hinta tulee joka tapauksessa maksettavaksi, joten toki parempi että viruksen leviäminen torpataan samalla. Vähintään huhtikuu mennään näillä, veikkaan kyllä että pidempään.

  Suomalaisten asiat voisivat olla pahemminkin. Esim. maanantaina Kypros käytännössä sulki tuhansia omia kansalaisiaan ja vakinaisia asukkaitaan ulkomaille, koska vaatii vaikeasti saatavaa terveystodistusta ja laittaa kaikki tulijat silti kahden viikon karanteeniin tilapäismajoitukseen vuorille. Tämä on tapa kiertää perustuslakia, jonka mukaan kansalaisen maahanpaluuta ei voi estää.

 12. Jännä, ettei esim Helsinki- Tukholma risteilyjä ole vielä( kään) lopetettu, vaan laivat risteilevät normaalisti tuota väliä. Eli risteilylle ( lue nuuskanhakureissulle) voi siis lähteä ongelmitta?!

 13. Onhan se aika outoa jos ei saa matkustaa omalle asunnolleen ”maailmalle” halutessaan vaikka kolmeksi-kuudeksi kuukaudeksi! Kuinka voidaan näin ihmisten matkustamista hallinnoida? Eiköhän tämä virus ole silloin jo selätetty ja jos ei niin jokainen menköön omalla vastuullaan !!!

  • Senkin idiootti!
   Millä luulet, että sitä valvotaan, kuinka kauan ihmiset siellä ulkomailla sitten ovat. Eihän tuolla kiellolla olisi mitään vaikutusta, jos ”omalle asunnolle” matkustavat saisivat matkustella vapaasti. Ja ei tässä sinusta ole kysymys, tai siitä saatko sinä sen viruksen omalla vastuullasi, vaan siitä, että vaikka itse selviät siitä, saatat tartuttaa sen muille, jotka ovat heikompia. Senkin pelle !!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *