SAS keskeyttää lähes kaikki lennot maanantaina

SAS on hetki sitten ilmoittanut keskeyttävänsä useimmat reitit maanantaista 16.3.2020 alkaen koronavirusepidemian takia romahtaneen kysynnän ja viranomaisten asettamien matkustuskieltojen seurauksena kunnes lentoliikenteen harjoittaminen kaupalliselta pohjalta on mahdollista. SAS samalla ilmoitti aikeista lomauttaa jopa 90 % henkilöstä.

Lentojen keskeyttämisen ajan SAS pyrkii lentämään mahdollisimman pitkään kotimaan lentoja sekä Pohjoismaista Frankfurtin ja Lontoon kaltaisiin kohteisiin mahdollistaakseen asiakkaiden kotiin paluun. Yhtiön toimitusjohtaja kertoi lehdistötilaisuudessa yhtiön myös olevan viranomaisten käytettävissä ja toivovansa valtioilta konkreettisia toimia.

Aiemmin tällä viikolla latvialainen airBaltic ja puolalainen LOT ilmoittivat keskeyttävänsä lennot.

5 kommenttia aiheesta “SAS keskeyttää lähes kaikki lennot maanantaina

 1. Hei,
  Kiitos pikaisesta vastauksesta. Viitaten edelliseen viestiini:
  SAS on nyt järjestänyt paluulentomme samana päivänä CPH;n kautta Arlandaan. Tukholmassa on liki 12 tunnin stopover. Eli saavumme 29.3. klo 20:15 ja jatko Helsinkiin on 30.3. aamulla klo 08:00 ETA HEL 09:55. Hyvä näin mutta aika rankaa. Onko lentoyhtiö velvollinen korvaamaan hotellin? Normaalisti näin kai on, mutta kuuluuko tämä Force Majourin piikkiin?

  • Hei,

   lentoyhtiön huolenpitovelvoite on voimassa myös force majeure -tilanteissa, mutta SASilla ei ole velvollisuutta maksaa vakiokorvausta. Lentoyhtiöiden tarjoamat korvaavat lennot eivät aina kaikista toimivimpia vaihtoehtoja, joten kannattaa omatoimisesti tutkia myykö lentoyhtiö lippuja järkevimmille lennoille. Koronaviruksen vaikutuksista lentomatkustajan oikeuksista on tulossa viikonlopun aikana kattavampi tietopaketti.

 2. Hei,
  Meillä on varaus paluulennolle Malagasta Tukholman kautta Helsinkiin 29.3.
  Kumpikaan (SK6002/SK0708) ei ole peruutettujen listalla. Voiko olla, että lennot toteutetaan, vai ovatko vielä on-hold?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *