Norwegian pahoissa vaikeuksissa

Norwegian on tämänpäiväisessä tiedotteessa ilmoittanut yhtiön tarvitsevan Norjan valtion hätälainaa tai muita vastaavia konkreettisia toimia vahvistamaan yhtiön maksuvalmiutta lähiviikkojen aikana. Yhtiön tavoitteena oli saavuttaa tänä vuonna positiivinen tulos, mutta koronavirus vei pohjan tältä ja Norjan valtion toimet ovat yhtiön mukaan välttämättömiä vahvistamaan yhtiön maksuvalmiutta kriittisessä tilanteessa. Yhtiön mukaan lainaa ja luottoa ei ole käytännössä ole mahdollista saada rahoitusmarkkinoilta.

”Mielestämme Norjan hallituksen toimet alentaa maksuista aiheutuvaa takkaa ilmailualalla ovat erittäin hyviä. Valitettavasti tämä ei riitä, sillä olemme erittäin vaativassa tilanteessa. Tarvitsemme välittömiä ja konkreettisia toimia, jotka vahvistavat maksuvalmiutta merkittävästi lyhyellä aikavälillä. Samalla on ratkaisevaa, että Norjan hallitus työskentelee kakkosvaiheen ratkaisujen löytämiseksi. Pyydämme, että nämä ratkaisut löytyvät pikaisesti. Samaan aikaan teemme kaikkemme toteuttaaksemme kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotka ovat välttämättömiä vähentämään tämän tilanteen meille aiheuttamia taloudellisia menetyksiä siitäkin huolimatta, että toimet ovat tuskallisia. Samalla huolehdimme kollegoistamme ja asiakkaistamme parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.”

Norwegianin osakekurssi on viimeisen kuukauden romahtanut Oslon pörsissä lähes 80 %.

Norwegianin tilanne on ollut haastava jo ennen koronakriisiä mm. Boeing 737 MAX -koneiden lentokiellon ja Rolls-Roycen Boeing 787 Dreamliner -moottoriongelmien aiheuttamista kustannuksista.

Norwegian peruu huhti-toukokuussa 4000 lentoa

Norwegian on eilen ilmoittanut Yhdysvaltojen asettaman matkustuskiellon sekä kärjistyneen koronavirustilanteen johdosta Norwegian peruuttavansa noin 4 000 lentoa toukokuun loppuun asti ja lomauttavansa jopa 50 % henkilöstä. Peruutetut lennot vastaavat kaikkiaan noin 40 prosenttia yhtiön kaukolentoverkostosta ja 25 prosenttia Euroopan lennoista.

5 kommenttia aiheesta “Norwegian pahoissa vaikeuksissa

  1. Miten näet alan asiantuntijana, kannattaako Norwegian cash pointsit käyttää lentovaraukseen nyt vai myöhemmin? Itselläni parinsadan euron edestä pisteitä ja mietin, onko firma menossa konkurssiin lähiaikoina vai riittääkö sen saama tukipaketti ainakin tämän vuoden? Pisteillä ei ilmeisesti pysty muuta kuin ostamaan heidän lentojaan?

    Entä matkatoimistoala, onko esim. Tjäreborgin tilanne vakaa? Omistan suht arvokkaan lahjakortin Tjäreborgille, jolla saisi esim. Finnairin lennot heidän kauttaan, mutta jos Tjäreborg menee konkkaan, menetän myös lahjakortin. Finnairin uskoisin kuitenkin selviävän tästä kriisistä. Mitä suosittelisit?

  2. Lentääkö Norweigian Alicantesta vielä ja kuinka kauan Maaliskuun aikana. Lennot varattu Alicantesta 26 .3 . Odon vastausta. Nythän loppuu lennot Norweigianilla sekä Finnairilla 21.3. MALAGASTA. Kiitos

    • Norwegianin lennoista saa parhaan kuvan hintakalenterista. Eilisen tiedotteen mukaan 25.3.2020 alkaen yhtiö lentää Helsingistä ainoastaan Kittilään, Ouluun, Rovaniemelle ja Osloon. Suomen rajat suljetaan muilta välttämättömistä syistä matkustavilta työmatkailijoilta ja paluuliikenteeltä torstaina, joten myös Oslon jatkuminen epäselvää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *