Ilmaiset museot Suomessa

Monet suomalaiset museot kuten Kiasma, Kansallismuseo, EMMA, Muumimuseo ja Vapriikki järjestävät säännöllisesti ilmaisiltoja. Kokosimme päivitetyn listan suurimpien kaupunkien ilmaisista museoista ja museoiden ilmaisilloista.

Useimmissa listan museoissa ja monissa muissa suomalaisissa museoissa voi vierailla maksutta myös kansainvälisenä museopäivänä.

Museoiden ilmaispäivissä ja aukioloajoissa voi olla poikkeuksia esimerkiksi erikoisnäyttelyiden ja pyhien aikana, joten suosittelemme tarkistamaan tiedot museon kotisivulta.

Espoo

Helsinki

Hyvinkää

Jyväskylä

Kajaani

Kemi

Kerava

Kotka

Mikkeli

Pori

Riihimäki

Salo

Seinäjoki

Tampere

Vaasa

Vantaa

14 kommenttia aiheesta “Ilmaiset museot Suomessa

 1. Turust olisi ollut kiva saada lista ilmaisista museo päivistä. Muuten hyvä lista.

  • Moikka! Pitääpä tarkistaa onko tilanne muuttunut, mutta ainakin aiemmin Turussa ilmaispäiviä on ollut todella nihkeästi.

 2. Hei. Ilmainen on myös Mental Museum Helsingissä, entisen Lapinlahden sairaalan Venetsia-rakennuksessa. Avoinna ti-to klo 12-18 ja la 12-16. Kertoo mielenterveyden hoidon historiasta ja Lapinlahdesta.. Fb: Mental Museum Lapinlahden Lähde sekä http://www.lapinlahdenlahde.fi kohdassa Venetsia.

 3. Mahtava lista, mutta siltä puuttuu Valokuvataiteen museon naapurimuseot Kaapelitehtaalla eli Hotelli- ja ravintolamuseo sekä Teatterimuseo, joihin on myös vapaa pääsy kuukauden viimeinen keskiviikko klo 17-20.

 4. Kiasman omien sivujen mukaan museoon on vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina, ”ilmaisperjantaina”. Mitään kellonaikoja ei mainita.

  • Kiitos tiedosta. Päivitin muuttuneen tiedon artikkeliin.

 5. Kiitos tiedosta. Päivitin HAM Helsingin tiedot (ilmaisiltana on nykyään kuukauden viimeinen perjantai).

  Muutokset ilmaisiltojen ajankohdissa ovat mahdollisia, joten tiedot tarkistaa aina klikkaamalla klikkaamalla linkkiä museon kotisivulle. Pienenä pyyntönä lukijoille: kommentoittehan artikkelia, jos huomaatte tietojen muuttuneen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *