Suuret käsimatkatavarat maksullisiksi Norwegianin lennoilla

Norwegian on tänään muuttanut lentolaukut ja muut suuret matkatavarahyllylle sijoitettavat käsimatkatavarat maksullisiksi pelkät käsimatkatavarat sisältävällä LowFare -lipulla matkustettaessa. Kerroimme kaksi viikkoa sitten Norwegianin aikeista muuttaa suuret käsimatkatavarat maksullisiksi.

Norwegianin LowFare -lipuilla matkustavat asiakkaat voivat tästä päivästä alkaen tuoda lennoille maksutta ainoastaan pienen edessä olevan istuimen alle sijoitettavan käsimatkavaran (30 x 20 x 23 cm, max 10 kg).  Samalla ruumalaukun painoraja nousee 20 kilosta 23 kiloon. Tiukentuneet säännöt eivät koske 22.1.2020 mennessä ostettuja lentoja.

Aiemmin Norwegianin asiakkaat saivat tuoda lennolle lipputyypistä riippumatta maksutta yhden käsimatkatavaran (55 x 40 x 23 cm) ja pienen henkilökohtaisen esineen (25 x 33 x 20 cm), joiden yhteispaino voi olla pääsääntöisesti korkeintaan 10 kiloa.

Matkatavarahyllylle sijoitettavasta laukusta maksettava 5-9 euroa / lento

Suuresta matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta (55 x 40 x 23 cm) LowFare -lipulla matkustettaessa on maksettava 5-9 euron lisämaksu / lento. Matkatavarahyllylle sijoitettava käsimatkatavara on varattava viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä.

Lisämaksu veloitetaan jokaisesta lennosta erikseen. Esimerkiksi Helsingistä Lontoon kautta Los Angelesiin matkustettaessa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta on maksettava 16 euroa / suunta (Helsinki-Lontoo 7 euroa ja Lontoo – Los Angeles 9 euroa).

LowFare+, Flex- ja Premium -lippujen hintaan sisältyy jatkossakin suuri matkatavarahyllylle sijoitettava käsimatkatavara  (max 55 x 40 x 23 cm).

Lentolaukun kanssa matkustaminen kallistuu

Norwegianin ei ole alentanut lippujensa hintoja käsimatkatavarasääntöjä tiukentaessa, joten muutoksen seurauksena lentolaukun tai vastaavan suuremman matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkavaran kanssa matkustaminen kallistuu.

Norwegian perustelee sääntöjen tiukentamista lehdistötiedotteessansa koneeseen nousun sujuvoittamisella ja matkatavarahyllytilan rajallisuudella, mutta laukkumaksutuottojen kasvattaminen on  todennäköisesti ensisijainen syy sääntöjen tiukentamiselle.

6 kommenttia aiheesta “Suuret käsimatkatavarat maksullisiksi Norwegianin lennoilla

 1. Hyvä uutinen!
  Hillitsee ehkä matkustamon ylitäyteen pukkaamista ja varsinkin hyvä uutinen että ruumaan menevän laukun kilomäärä kasvaa

 2. Jos on lähdössä ruumalaukkujen kanssa matkaan, kannattaa vertailla Norwegianin verkkosivun lipun hintaa Matkapörssin hintaan.Sen hintaan sisältyy mm. 2 ruumalaukkua, käsimatkatavarat ja paikkavaraus (myös exit-paikat). Katsoin Lontoon-lentoja 17.3.-24.3. Norwegian 85 EUR, Matkapörssi 115 EUR. Pelkän 1 ruumalaukun lisämaksu Norwegianin sivuilla on 22 EUR/suunta.

  https://www.matkaporssi.fi/ilmaiset-matkatavarat/

  • Kiitti vinkistä. Kilroyn kautta ainakin omien havaintojen mukaan saa lähes poikkeuksetta ostettua Matkapörssiä halvemmalla Norwegianin kaksi ruumalaukkua sisältävät liput, joten hintoja kannattaa verrata useammalla sivustolla. Yleensä samat lennot saa varattua halvemmalla menemällä Kilroyn sivuille Skyscannerin, momondon tai vastaavan haun kautta kuin menemällä suoraan Kilroyn sivuille.

 3. Yrittivät tätä jo ennen julkaisua. Lennolla HL-ALicante yrittävät laskuttaa 90 euroa heidän esimerkki kehikkoonsa mahtuneesta laukusta, joka oli reilusti alle 10kg. Kunnon taistelun ja uhkailun jälkeen laukku ilmaiseksi ruumaan.

 4. Tämä ei kauheesti yllätä. Lentoliput ovat menossa siihen suuntaan, että halvimpaan hintaan kuuluu enää istuinpaikka koneessa. Ei muuta.
  Seuraavaksi aletaan punnitsemaan matkustajia.

  • Onhan siinäkin perää, kun toinen painaa 100kg ja toinen 50kiloa , tavaroita saa silti viedä saman verran.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *