12 vuorokauden risteily Barcelonasta Karibialle 314 euroa

Monet varustamot myyvät Atlantin ylittäviä siirtoristeilyjä, joiden tarkoituksena on siirtää laiva talveksi Euroopasta Karibialle tai Latinalaiseen Amerikkaan ja kesäkaudeksi takaisin Eurooppaan. Esimerkiksi Costa Cruisesin 12 vuorokauden risteily Barcelonasta Guadeloupelle on varattavissa halvimmillaan 314 eurolla / henkilö, kun kaksi henkilöä matkustaa samassa hytissä.

Costa Favolosa laiva lähtee Barcelonasta 2.12.2019 ja saapuu Guadeloupelle 14.12. Matkan aikana laiva pysähtyy Teneriffalla, Barbadoksella ja Martiniquella. Risteilyn hintaan sisältyy palvelumaksu (juomaraha) ja buffet-ravintolassa tarjoiltava aamiainen, lounas ja illallinen. Lisätietoa tarjouksesta.

Lennot Karibialta Eurooppaan

Esimerkiksi LEVEL halpalentoyhtiö myy yhdensuuntaisia lentoja joulukuussa Guadeloupelta (Pointe-à-Pitre) Pariisiin ~200-250 eurolla (matkalaukku +~39 euroa).

16 kommenttia aiheesta “12 vuorokauden risteily Barcelonasta Karibialle 314 euroa

 1. Pakko todeta mainitusta LEVEL-lentoyhtiöstä: Oli minulla osana laajempaa matkapakettia Pariisi-Guadeloupe -välillä edestakaisella lennolla. Siirsivät ensin lentopäiviä yhdellä vuorokaudella. Seurauksena piti hommata ylimääräinen hotelliyö Orlyn lentokentän läheisyyteen ja uusi jatkolento Guadeloupelta eteenpäin. Kun lento piti lähteä Guadeloupeen ei ollutkaan konetta vaan tuli toinen hotelliyö Pariisissa heidän laskuunsa. Hommasin uuden jatkolennon muutetun aikataulun mukaisesti. Tähänkään en ehtinyt kun kone lopulta lähti myöhässä annetusta ajasta ja minulle tuli ylimääräinen yö Guadeloupessa, jonka lupasivat asiakaspalvelun mukaan korvata. Hommasin Guadeloupessa kolmannen kerran jatkolennon, johon viimein pääsin. Alkuperäisestä aikataulusta poiketen piti myös varata toinen paluulento Pariisista Helsinkiin. Siihen onneksi ehdin. Tein korvaushakemuksen LEVELille mutta säähän vedoten eivät korvanneet mitään. Sää sekä Guadeloupella ja Pariisissa oli ollut hyvä, muut lentoyhtiöt lensivät ko. väliä kuten myös naapurisaareen eli Martiniquelle LEVELkin. Tein Euroopan kuluttujakeskuksen kautta myös reklamaation. LEVEL emoyhtiöineen (IAG) ei vastannut mitenkään joten Euroopan kuluttajakeskus nosti kätensä pystyyn. Olisi seuraavana toimenpiteenä pitänyt haastaa LEVEL/IAG oikeuteen. Luovutin asiani tähän vaiheeseen. Osan kustannuksista sain matkavakuutuksesta, joten voin kokemuksesta lämpimästi suositella matkavakuutusta reissaamiseen.

  • Kannattaa suosiolla kokeilla korvauksen hakemista Airhelp-nimisen firman kautta. Vaikka ottavatkin onnistuneesta korvauscasesta pienen siivun palkkiona, he osaavat puristaa lentoyhtiöitä oikeista naruista, oikealla kielellä ja ja vedota oikeisiin asioihin. Vaikka sinun oikeutesi on saada korvaus suoraan lentoyhtiöltä melko simppelin prosessin kautta, valitettavasti mukaan mahtuu toimijoita, jotka eivät kunnioita tätä asiaa.

   Tuo sääasia tuntuu olevan melko yleinen peruste, johon nämä yhtiöt vetoavat. Kun asiaa tutkii hieman enemmän, paljastuu taustalta usein tilanteita, mitkä täyttävätkin korvausvelvollisuuden.

   Mutta itse aiheeseen: hyvä risteilytarjous! 🙂

  • Kiitti kommentista. AirHelpiin ja vastaaviin firmoihin liittyen yleisinä kommenttina. Usein on järkevintä hakea korvauksia ensin omatoimisesti selkeissä tapauksissa ja käyttää AirHelpiä ja muita firmoja apuna vasta siinä vaiheessa, kun prosessi ei etene tai hakemus hylätään kyseenalaisin perustein.

   Ainakin omien kokemusten perusteella osa perinteisistä lentoyhtiöistä selkeissä tapauksissa maksaa usein vakiokorvauksen suosiolla ja muutamat yhtiöt tarjoaa rahan lisäksi toisena vaihtoehtona lahjakorttia, jonka arvo on suurempi kuin käteiskorvaus. Lahjakorttivaihto ei ole valittavissa AirHelpiä käytettäessä.
   Esimerkiksi SASin peruttua oman lentoni teknisen vian takia reklamaation tekemiseen meni vartti ja sain vastauksen kuukauden päästä, jossa kysyttiin tilinumeroa.

 2. Varasimme Pulmanturilta tällaisen siirto matkan vuonna 2016. He peruivat matkan pari kuukautta ennen matkaa. Onko muilla samoja kokemuksia?

 3. Kaikki lennot Guadeloupesta eurooppaan tuntuu olevan tosi kalliita. Jollain tietoja mistä saisi halvalla?

  • LEVEL myy yhdensuuntaisia lippuja Pariisiin ~200-250 eurolla (+matkalaukku).

 4. Hei, osaatteko sanoa tuleeko näitä tarjouksia myös Euroopan ja Pohjois-Amerikan välille?

  • Ainakin aiempina vuosina vastaavia siirtoristeilyjä on ollut myynnissä ainakin Euroopasta Floridaan marraskuulle ja huhti-toukokuulle Floridasta Eurooppaan.

 5. Onko kokemusta kuinka pitkään / kuinka paljon tällaisia tarjouksia on saatavilla? Kuinka kauan uskaltaa pohtia matkan varaamista?

  • Ainakaan tämän risteilyn varaamisen kanssa tuskin on kiirettä, joten matkaa ehtii suunnittelemaan ja eri vaihtoehtoihin tutustumaan rauhassa.

 6. eikös noissa lennoissa pariisiin maksa matkalukku lähes 200€ vai muistanko väärin?

 7. Hauskan lisäpiirteen matkalle tarjoaa Wikipedian mukaan se, että kapteenilla on kokemusta myös muilta laivoilta. ”As of 2018, the captain of the Costa Favolosa is Ciro Ambrosio who was the first officer aboard the Costa Concordia when she ran aground and partly capsized in 2012.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Favolosa

  • Eri maaversioiden välinen hintaero selittyy lähes kokonaan sillä, etttä USA:n markkinoille suunnatun englanninkielisen sivuston hintoihin ei sisälly satamamaksuja (~41 dollaria) eikä pakollisia palvelumaksuja (~120-130 euroa), jotka sisältyvät suomenkielisen sivuston hintoihin. Valuuttakurssimuutokset eivät siirry täysin reaaliaikaisesti eri sivustojen hintoihin, joten tällä hetkellä risteilyn saa varattua USA:n markkinoille suunnatun sivuston kautta mahdollisesti ~10-20 euroa/henkilö halvemmalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *