Päiväretkiä Helsingistä

Pääkaupunkiseudun ympäristöstä löytyy monia mielenkiintoisia päiväretkikohteita kuten Suomenlinna, Vallisaari, Nuuksion kansallispuisto ja Porvoo. Kokosimme päiväretkikohteita, joista useimpiin pääsee melko helposti keskustasta julkisilla.

Lukijoiden vinkit ovat aina erittäin tervetulleita. Kommentoithan artikkelia, jos suosikkikohteesi puuttuu listalta.

Museoiden ilmaispäivät ja ilmaiset museot

Sisäänpääsy tiettyihin museoihin kuten Helsingin kaupunginmuseoon on joka päivä maksuton ja monet pääkaupunkiseudun museot kuten Kiasma, Kansallismuseo, Tekniikan museo ja EMMA järjestävät säännöllisesti ilmaisiltoja.

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuistossa voi kiertää muutaman kilometrin reittejä tai tehdä pidempiä useamman päivän vaelluksia. Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella sijaitsevaan sijaitsevaan Nuuksion kansallispuistoon pääsee bussilla pääkaupunkiseudulta.

Nuuksion kansallispuisto

Luukki

Pohjois-Espoossa sijaitseva Luukki on pääkaupunkiseudun suosituimpia ulkoilualueita. Luukissa on uimaranta, kolme merkittyä reittiä (2,5, 5,6 ja 8,6 kilometriä), joista pisin kulkee seitsemän lammen kautta.

Vanhankaupunginlahti

Vanhankaupunginlahti on suurin luonnonsuojelualue Helsingissä, jonne on helppo tehdä parin tunnin retki. Vanhankaupunginlahdella voi esimerkiksi bongata lintuja lintutorneissa ja kävellä pitkospuita pitkin Lammassaareen.

Lammassaari

Sipoonkorven kansallispuisto

Helsingin, Vantaan ja Sipoon rajalla sijaitsevan kansallispuiston maasto on melko vaihtelevaa ja korkeuserot suuria. Kansallispuistossa on kaksi merkittyä reittiä: 1,4 kilometriä pitkä Ponun perinnepostia -luontopolku ja selvästi haastavampi 4,8 kilometriä pitkä Kalkkiruukin luontopolku.

Suomenlinna

Vartin lauttamatkan päässä Kauppatorista sijaitseva Suomenlinna on yksi Helsingin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Merilinnoituksen lisäksi Suomenlinnassa on myös muuta nähtävyyksiä kuten puistoja ja kauniita rakennuksia ja siellä toimii muutama museo kuten alueen historiasta kertova Suomenlinna-museo, Lelumuseo, Sotamuseo ja kesäisin avoinna oleva ilmainen tullimuseo. Suomenlinnassa järjestetään konsertteja ja kulttuuritapahtumia ja siellä toimii kesäteatteri. Suomenlinna liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991.

Suomenlinna

Vallisaari

Suomenlinnan naapurissa sijaitseva entinen puolustusvoimien linnakesaari avautui yleisölle keväällä 2016 luontomatkailua varten.  Lauttamatka Kauppatorilta Vallisaareen kestää 20 minuuttia. Saaresta pääsee maapengertä pitkin viereiseen Kuninkaansaareen. Osa Vallisaaren lautoista pysähtyy Suomenlinnassa ja Lommassa.

Vallisaari

Isosaari

Helsingin ulkosaaristossa sijaitseva aiemmin puolustusvoimien käytössä ollut linnakesaari avautui yleisölle 2017. Saarella on monimuotoisen luonnon lisäksi hiekkarantoja, vierasvenesatama, kaksi ravintolaa ja 9-reikäinen golf-kenttä. Lauttamatka Kauppatorilta kestää 50 minuuttia ja Vallisaaresta 25 minuuttia. Isosaareen liikennöidään toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Pihlajasaari

Pihlajasaari on entinen huvilasaari, josta löytyy muutamien vanhojen huviloiden lisäksi ulkoilualue, uimarantoja ja leirintäalue. Saareen pääsee kesällä vesibussilla vartissa Ruoholahdesta ja Ullanlinnan Merisatamasta.

Pihlajasaari

Porvoo

Tunnin bussimatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Porvoon vanhakaupunki on suosittu päiväretkikohde. Kesäisin Helsingistä Porvooseen voi matkustaa myös risteillen J.L. Runebergilla 3,5 tunnissa.Porvoon vanhakaupunki

Linkkejä

3 kommenttia aiheesta “Päiväretkiä Helsingistä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *