Sichuan Airlines aloittaa lennot Helsingistä Chengduun (ja Kööpenhaminaan)

Kiinalainen Sichuan Airlines aloittaa syyskuussa lennot Chengdusta Helsingin kautta Kööpenhaminaan. Yhtiö liikennöi reittiä 16.9.2019 alkaen kaksi kertaa viikossa Airbus A330 -koneella. Samalla yhtiö lopettaa suorat lennot Chengdusta Kööpenhaminaan.

Sichuan Airlines on aloittanut lippujen myymisen Helsinki-Chengdu-Helsinki ja Helsinki-Kööpenhamina-Helsinki lennoille. Lippujen varaaminen ei vielä ole mahdollista lentoyhtiön kotisivujen kautta, mutta meno-paluulennot Helsingistä Chengduun ovat varattavissa halvimmillaan 422 eurolla (esimerkkilento) ja yhdensuuntainen lento Helsingistä Kööpenhaminaan 58 eurolla (esimerkkilento) esimerkiksi Skyscannerin kautta .

Lentoaikataulu Helsingistä Kööpenhaminaan ja Kööpenhaminasta Helsinkiin

Lento Helsingistä lähtee maanantaisin ja perjantaisin klo 8.35 ja saapuu Kööpenhaminaan klo 9.10. Lento Kööpenhaminasta lähtee klo 10.55 ja saapuu Helsinkiin klo 13.25.

Lentoaikataulu Helsingistä Chengduun ja Chengdusta Helsinkiin

Lento Helsingistä lähtee maanantaisin ja perjantaisin klo 15.45 ja saapuu Chengduun seuraavana päivänä klo 5.00. Lento Chengdusta lähtee maanantaisin ja perjantaisin klo 2.00 ja saapuu Helsinkiin klo 6.00.

12 kommenttia aiheesta “Sichuan Airlines aloittaa lennot Helsingistä Chengduun (ja Kööpenhaminaan)

 1. Huomiokaa te, jotka ovat ostaneet lentodiilistä Kööpenhaminaan lennot ja operoijana Sichuan Airlines, että kyseinen lentoyhtiö ei lennä tällä hetkellä Köpikseen corona-viruksen vuoksi. Meille ei ollut tullut mitään tietoa peruutuksesta ja tieto lävähti vasta kentällä. Uudet lennot omakustanteisesti – hinta kuusinkertainen.

  • Hei,

   Tosta kannattaa vaatia lentoyhtiöltä ylimääräisten kulujen lisäksi 250 euron / suunta vakiokorvausta EY 261/2004 -asetuksen perusteella. Halutessasi voit käyttää AirHelpin kaltaisia firmoja apuna vakiokorvauksen perimisessä. Yhtiöt veloittavat ~25-30 % palvelumaksun maksetuista korvauksista.

   EY -tuomioistuin on päätynyt ennakkoratkaisussa C-302/16 hieman yksinkertaistaen päätynyt siihen, että lentoyhtiöllä on tiedotusvelvollisuus lennon peruuttamisesta vaikka lennot olisi ostettu matkatoimiston kautta.

   (Lentodiilit ei ole matkatoimisto, vaan matkatarjoussivusto, joka ei itse myy lentoja tai matkoja. Tämän vuoksi meillä ole lentoja varanneiden lukijoiden yhteystietoja.)

 2. Jos lentää esimerkiksi Helsingistä Kööpenhaminaan, pitääkö lähtöselvitys tehdä netissä etukäteen vai voiko sen tehdä vasta lentokentällä?

  • Sichuanin lennoille ei pysty tekemään lähtöselvitystä netissä.

 3. Kaikille Sichuan HEL-CPH välille lipun ostaneille tiedoksi, että ottakaa passi mukaan, sillä lento lähtee Helsinki-Vantaan Non-Schengen puolelta.

 4. ainakin marraskuussa jo aikataulu vaihtunut siten että lähtee vähän jälkeen 7 jo helsingistä.

 5. Mistä saitte tiedon että köpiksen lennot ovat non-schengen lentoja? Itse ajattelin tämän menevän niin, että kun kone saapuu Chengdusta, kone tyhjennetään ja köpikseen jatkavat siirtyvät turvatarkastuksen ja passintarkastuksen kautta uudelle schengen-portille. Sieltä matkustajat viedään todnäk bussilla koneen luo mikäli kone on parkkeerattu non-Schengen portille. Ja takaspäin tullessa kuvio toisin päin.

 6. onko mitään käryä miten heillä toimii paikkavaraukset tms kun ei oikein ”avannut” heidän nettisivut mitään?

  • Ainakaan meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta olen varannut lipun avajaislennolle Köpikseen. Sichuan Airlinesista löytyy todella nihkeästi tietoa englanniksi, joten tästä lennosta voisin kirjoittaa matkaraportin.

   Sichuanin Köpiksen lennot ovat muuten non-Schengen -lentoja, joten mukaan kannattaa mieluiten ottaa passi.

  • Youtubesta löytyvän matkaraportin mukaan ainakaan Sichuanin Praha-Zürich lennoille ei pysty tekemään lähtöselvitystä netissä.

   Ostamani Sichuanin Helsinki-Kööpenhamina lennon hintaan sisältyy yksi ruumalaukku.

 7. Kuulostaa hyvältä tekosyyltä käydä Kööpenhaminassa ensimmäistä kertaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *