Businessluokan lennot Tukholmasta Havaijille 1625 euroa

Businessluokan lennot Tukholmasta Honoluun ovat varattavissa halvimmillaan 1625 eurolla ja Mauille 1631 eurolla Skyscannerin kautta.

Halvimmat esimerkkilennot ovat tyypillisesti Lufthansan, Unitedin ja Air Canadan operoimia, mutta myös Finnairin, American Airlinesin ja British Airwaysin lentoja on myynnissä ~1650-1700 eurolla.

Matkustusaika: 14.4.-30.5.2019 ja 25.6.-6.9.2019. Minimi perilläoloaika on 6 vuorokautta.

Muistathan tarkistaa matkustusluokan ja muut lentotiedot huolellisesti matkatoimiston/lentoyhtiön sivuilla ennen varauksen maksamista.

Esimerkkilentoja Honoluluun (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja Mauille (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

6 kommenttia aiheesta “Businessluokan lennot Tukholmasta Havaijille 1625 euroa

 1. Kiitos tiedosta Lentodiileille! Pitääpä reissata varmuudeksi pelkillä käsimatkatavaroilla kyseisissä tapauksissa. Niitä nimittäin tulee harrastettua.

 2. Kyllä sen viimeisen legin voi skipata. Sanoo vain lähtöselvityksessä että haluaa laukut ulos Helsingissä. Yhden kerran vastaavassa tilanteessa Mia-Hel- Arn oli niin kovapäinen lähtöselvitysvirkailija ettei käynyt. No silloinkin jäin pois Seutulassa ja viimeinen legi Tukholmaan jäi käyttämättä. Kaivoivat tietysti laukut ulos Tukholman koneesta koska ei matkustajakaan ollut kyydissä. Ja laukut toimitettiin taksilla kotiin yhtiön piikkiin.

  • Ruumalaukun kanssa reissatessa Helsinki-Tukholma lennon käyttämättä jättäminen on riskialtista. Kuluttajariitalautakunta on ratkaisussa 2449/35/05 päätynyt siihen, että lentoyhtiöllä on laukun luovuttamisen yhteydessä Helsinki-Vantaalla oikeus uudelleen hinnoitella lentolippu ja vaatia maksamaan hintaero, jos matkustaja jättää viimeisen lennon käyttämättä.

   Tällä hetkellä halvimmat Finnairin ja Americanin businessluokan meno-paluut Helsingistä Havaijille maksavat vastaaville päiville ~3500 euroa, joten hintaero on yli 900 euroa/suunta.

  • Ongelmatapauksissa kuluttaja ei ole tässä vahvoilla, etenkin kun sopimusehdoissa tämäkin on määritelty. Vastaavista tapauksista löytyy oikeuden ennakkopäätöksiä lentoyhtiöiden puolesta (esim. https://www.kuluttajariita.fi/fi/index/kuluttajariitalautakuntaratkaisut/kuluttajariitalautakuntaratkaisu/1378909479896.html )

   Saattaa siis joskus onnistua, mutta ”kovapäinen” virkailija toimi oikein, eikä heillä olisi ollut velvollisuutta ruumalaukkua ottaa pois. Omalla vastuulla näitä voi halutessaa kokeilla, mutta minä en suosittelisi.

   Itse pyrin pitämään oikeuksistani kiinni, mutta tällaisilla ”ylimääräisillä” vaatimuksilla ehdot heikkenevät jatkuvasti.

   Maalaisjärjellä tämä toki tuntuu siltä, että eihän siinä ole mitään – jään vaan koneesta pois ja saan laukkuni. Mutta lentoyhtiöillä on koneessa hieman muitakin matkustajia, eikä jokaisen tapausta valitettavasti ole mahdollista käsitellä yksilöllisesti.

  • Ainakin Tukholma-Helsinki-Los Angeles lennot saa varattua Finnairin lentonumerolla. Los Angeles-Havaiji lennot ovat yleensä Americanin lentonumerolla. Mahdolliset ruumalaukut lähtöselvitetään Tukholmaan asti, joten Helsinki-Tukholma lennon skippaaminen onnistuu ainoastaan pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa reissatessa (menomatkalla Tukholma-Helsinki lentoa ei voi jättää välistä).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *