Black Friday -tarjoukset (marraskuu 2018)

Tälle sivulle kokoamme lentoyhtiöiden, hotelliketjujen, matkatoimistojen, laivayhtiöiden ja muiden varaussivustojen Cyber Monday- ja tänään päättyviä Black Friday -tarjouksia.

Päivitys: vuoden 2019 Black Friday -tarjoukset löytyvät täältä.

Ebookers

Ebookers myy lento+hotellipaketteja suosituimpiin kaupunkilomakohteisiin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alennettuun hintaan maanantaihin 26.11.2018 saakka. Lisäksi useimmista ebookersin hotelleista saa 15 % alennuksen alennuskoodilla BLKFRIDAY15 ja tietyistä lento+hotellipaketeista 60 € alennuksen alennuskoodilla BLKFRIDAY60.

Expedia

Valituista Expedian hotelleista 10 % alennus alennuskoodilla SAVENOW10FI 26.11.2018 saakka.

Hotels.com

Hotels.comin Black Friday -aleen osallistuu satoja hotelleja Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Karibialla. Lisäksi useimmista Hotels.comin hotelleista saa 27.11.2018 saakka 11 % alennuksen alennuskoodilla BLACKFRIDAY11 .

Finnair

Finnairin Black Friday -tarjouksina mm. lennot Riikaan alk. 70 €, Amsterdamiin 95 €, Alicanteen 129 €, Hampuriin 129 € ja New Yorkiin 399 €. Samat lennot saa varattua Skyscannerin kautta tyypillisesti ~10-20 euroa Finnairin nettisivujen hintoja halvemmalla.

Icelandair

Lennot Helsingistä Reykjavikiin alk. 124 €.

AccorHotels

Jopa 40% alennus hotelliöistä tietyissä Swissotel-, Fairmont-, Mövenpick-, Novotel-, ibis- ja Sofitel- ketjujen hotelleissa Accorin Le Club -kanta-asiakasohjelman jäsenille 26.11.2018 saakka. Matkustusaika: 1.1.-24.2.2019.

IHG

Hotelliöistä kampanjaan osallistuvissa Holiday Inn -, Crowne Plaza – ja Hotel Indigo -ketjujen hotelleissa 25 % alennus 30.11.2018 saakka.

Lonely Planet

Kaksi matkaopasta yhden hinnalla maanantaihin 26.11.2018 saakka.

Lufthansa

Jopa 30 euron alennus Lufthansan lennoista aikavälillä 7.1.-31.5.2019 alennuskoodilla Z091R36V6CL3 (alle 130 euron lennoista alennus voi olla pienempi). Alennuskoodi on voimassa maanantaihin 26.11.2018 saakka.

Museokortti

12 kuukauden museokortti 59 € (normaalisti 68 €) 26.11.2018 saakka.

Radisson Blu- ja Park by Inn by Radisson

Viikonloppuöistä Radisson, Radisson Blu ja Park Inn by Radisson -hotelleissa aikavälillä 22.11.2018–31.8.2019 saa jopa 30 % alennuksen 27.11.2018 saakka.

Norwegian

Norwegianin Euroopan lentojen verottomasta hinnasta jopa 30 % alennus ja kaukolentojen verottomasta hinnasta jopa 15 % alennus 26.11. klo 23.59 saakka. Esimerkiksi meno-paluu Helsingistä Krakovaan alk. 57 €, Dubliniin alk. 68 €, Roomaan alk. 82 €, Mallorcalle alk. 86 € ja Nizzaan 100 €. Matkustusaika: 3.12. – 16.12.2018 ja 7.1. – 31.3.2019.

Travellink

Travellinkin vähintaan 900 euron lento+hotellipaketeista 65 euron alennus alennuskoodilla CYBERMONDAY.

TUI

TUI:n Black Friday -tarjouksina mm. tammikuun matkoista jopa 40 % alennus, All inclusive Kanarialla alk. 1 € / päivä ja alennuskoodilla BLACK Sri Lankan lento+hotellipaketeista 300 euron alennus ja Malediivien matkoista 500 euron alennus. Tarjoukset ovat voimassa maanantaihin 26.11.2018 saakka.

Päättyneet tarjoukset

Aurinkomatkat (*päättynyt*)

Aurinkomatkat myy valmismatkoja mm. Kanarialle (alk. 295 €), Dubaihin (alk. 325 €) ja Turkkiin (alk. 245 €) alennettuun hintaan. Tarjoukset voimassa 23.11.2018 klo 23 saakka.

Air France-KLM (*päättynyt*)

Air France-KLM:n lennot Helsingistä Kanadaan alk. 260 eurolla, Puerto Ricoon (Karibia) 268 €, Miamiin 292 €, Chicagoon, New Orleansiin ja Orlandoon 300 € ja Las Vegasiin 315 €. Lentoja on myynnissä suunnilleen samaan hintaan myös muihin kohteisiin Pohjois-Amerikassa.

Apollomatkat (*päättynyt*)

Apollomatkat myy tämän talven ja ensi kesän matkoja alennettuun hintaan perjantaina klo 8-18.

Eckerö Line (*päättynyt*)

Eckerö Line myy päiväristeilyjä Helsingistä Tallinnaan alk. 1 € perjantaihin 23.11.2018 saakka.

Adlibris (*päättynyt*)

Kaikista Adlibris-nettikirjakaupan tuotteista 10 % alennus viikonlopun ajan alennuskoodilla BLACK10

Sokos Hotels (*päättynyt*)

S-etukortilla -40% päivän hinnasta joulu-helmikuussa. Black Friday -tarjous on voimassa perjantaista 23.11. klo 7 alkaen, aina sunnuntaihin 25.11. klo 24 asti.

VR (*päättynyt*)

Perjantaina 25 % alennus kotimaan kaukoliikenteen Peruslipuista, Sarjalipuista sekä normaalihintaisista Autojunapaketeista

31 kommenttia aiheesta “Black Friday -tarjoukset (marraskuu 2018)

 1. Reykjavik excursionsilla Cyber-tarjouksessa osa retkistä -30%. Pistää jo miettimään, kannattaako vuokrata lyhyelle reissulle autoa ollenkaan.

 2. Kyttäilen halpoja lentoja syyskuulle Alicanteen, isompi porukka lähdössä. Black Fridayn tarjoukset Norwegianilla olivat vain alkuvuoden puolelle samoin Finnairin. Varmaan kannattaa vielä odotella tarjouksia.

  • Kuinka suurelle porukalle olet etsimässä lentoja? Suuremalle porukalle tarjouslippujen löytäminen samalle lennolle on välillä haastavampaa kuin 3-5 matkustajalle.

  • Meitä on parikymmentä henkilöä mutta kaikkien ei tarvitse päästä samalla lennolla. Osa voi lentää päivää aiemmin ja osa päivää myöhemmin. Aiempina vuosina on onnistuttu aika hyvin, mutta nyt haastavampaa

  • Kahdeksalle matkustajalle samalle Finnairin lennolle (maksimimäärä minkä voi varata kerralla) löytyy lippuja syyskuulle ~140 eurolla / henkilö. En yllättyisi, jos pienemmälle seurueelle löytyisi Alicanten lentoja 10-20 euroa halvemmalla jossain välissä, mutta 20 matkustajalle olennaisesti halvempien lentojen löytäminen kaikille sopivana ajankohtana on haastavaa.

   Ohessa linkki esimerkkilentoihin (lentoja on myynnissä myös muille päiville samaan hintaan).
   Nettimatkatoimistojen kautta varatessa Finnairin laukkumaksuja ei kannata maksaa matkatoimiston sivuilla vaan lentojen ostamisen jälkeen Finnairin sivuilla.

   Näitä 140 euron Alicanten lentoja on muuten ollut myynnissä ainakin kuukauden ajan, joten matkaa varmaankin ehtii suunnittelemaan hetken ennen lentojen ostamista.

 3. Tarkoitus olisi matkustaa katsomaan jalkapalloa Lontooseen 25/26.2.-3.3. Kannattaako vielä odotella lentojen suhteen vai tilata jo nyt? Onko jotain tarjousviikonloppuja tms. tulossa ennen tuota ajankohtaa, josta lentolippuja saisi huokeasti? Onko jotain muita vinkkejä?

 4. Milloin ja mitä kautta kannattaisi ostaa lennot Lontooseen 25. tai 26.2.-3.3.? Kannattaako vielä odotella vai ostaa nyt jo?

  • Yleensä halvempien Euroopan sisäisten lentotarjousten odottaminen on järkevää ainoastaan, jos suurempi jousto matkapäivissä on mahdollinen. Matkapäiväsi sijoittuvat koulujen hiihtolomaviikolle (paluupäivä on sunnuntai), joten itse en aikaan kovin pitkään odottelisi lentojen ostamisen kanssa.

 5. Olen hieman ihmeissäni, ettei Qatar Airways lähtenyt rytinällä mukaan Black Friday kampanjaan. Muistelen, että ajoittain Qatarilla olisi ollut hyviäkin tarjouksia vähän minne sattuu ja joskus Business-luokan liputkin ovat olleet edullisia kun vähintään kaksi matkustajaa ovat varanneet liput samalla varauksella. Itse olen suunnittellut matkaa tammikuun puolen välin jälkeen noin pariksi viikoksi meno-paluuna lähtökohtaisesti Balille tai sitten Bali (meno) ja Singapore (paluu) mutta mitään erikoisia tarjouksia ei näille reiteille ole tullut. Myös Kapkaupunki oli jossain vaiheessa ajatuksena kun Turkish Airlines myi sinne lentoja yhdellä vaihdolla hintaan n. 500 euroa mutta näitäkään ei pahemmin nyt enää ole saatavilla.
  Mietin vain, että tulisikohan nuo lentovaraukset tuolle tammikuun puolen välin jälkeiselle ajankohdalle nyt vain sitten jo näillä tiedossa olevilla hinnoilla tehdä vai mahtaakohan vielä joku yllättää positiivisesti.

  • Kiitti kommentista. Lisäsin täsmennyksen tarjouksen tietoihin.

   ”The voucher code only reduces the fare value of the ticket; it cannot be credited against taxes, fees, other surcharges or the Lufthansa Ticket Service Charge (TSC).”

  • Kiitti vinkistä. Samalla muistutuksena ensimmäisenä kertaa UIA:lla matkustaville: UIA veloittaa lisämaksun lähtöselvityksen tekemisestä lentokentällä, jonka voi välttää tekemällä lähtöselvityksen netissä ja tulostamalla matkalipun.

 6. Parin kuukauden päästä pitäisi lentää Brasiliaan, Recifehen. Tuleeko sinne suuntaan enää tarjouksia vai pitääkö liput ostaa mahdollisimman pian?

  • Tulevista kamppiksista on hankala sanoa mitään varmaa, mutta tällä hetkellä halvimmat lennot Helsingistä Recifeen maksavat yli 700 euroa (+matkalaukku). Itse odottelisin lentojen ostamisen kanssa vielä hetken. Tämä sillä oletuksella, että matkapäivät ovat joustavia ja reissu ajoittuu suosituimpien lomaviikkojen ulkopuolelle (Esim. Salvadorin karnevaalin tienoilla Koillis-Brasilian lentojen hinnat nousevat jonkin verran).

 7. Ranskankieliseen Eurooppaan mielisi matkustaa ja tarjouksia otetaan mielellään vastaan, jos mainio sivustonne niitä huomaa.

  • Lufthansa myy 100 euron lentoja Helsingistä Geneveen ja Zürichiin ja 110 euron lentoja ainakin Lyoniin ja Nizzaan. Näistä lennoista saa mahdollisesti 30 euron alennuksen käyttämällä alennuskoodia Z091R36V6CL3.

 8. miksi eivat sanoneet etta ryanair lentaa 20 e tampereelta budapestiin ja wizzair lentaa 15 e gdanskiin ja kaunakseen joista voi ottaa jatkolennot samanlaisilla hinnoilla minne tahansa

  • Olemme julkaisseet säännöllisesti Wizzairin lentotarjouksia. Wizzairin Black Friday ja Cyber Monday -tarjouksena on alle yhden euron alennus normaaleista Wizzin kamppistarjouksista, joten tämä ei meidän mielestä ole mainitsemisen arvoinen tarjous (20 % alennus lasketaan verottomasta nettohinnasta, ei lipun kokonaishinnasta).

   Erillisistä Ryanairin lennoista koostuvien matkojen kanssa ongelmana on säännölliset lakot, jotka voivat sotkea pahasti erillisistä lipuista koostuvan matkan.

   Jokainen lentovaraus on erillinen sopimuskokonaisuus. Siksi esimerkiksi Dublin-Budapest lennon peruuntuessa Ryanairilla ei ole velvollisuutta järjestää korvaavaa Budapest-Tampere lentoa. Matkavakuutukset yleensä kattavat teknisistä vioista, sääolosuhteista ja vastaavista tekijöistä johtuneet lennolta myöhästymiset, mutta eivät lakon kaltaisia tilanteita.

   Toisena ongelmana Ryanairin kanssa on huomattavasti marraskuussa tiukentuneet käsimatkatavarasäännöt. Pienellä repulla voi selvitä parin yön matkasta, mutta harva saa pakattua tavallista koulureppua pienempään laukkuun viikon tai pidemmän matkan vaatimia tavaroita. Normaalikokoisen käsimatkatavaran tuominen lennolle edellyttää 6-8 euron/lento lisämaksun maksamista, jonka seurauksena pidemmällä reissulla usein esim. easyJetin tai jonkin toisen halpalentoyhtiön lentojen varaaminen tulee kokonaiskustanuksilta halvemmaksi (easyJet on myynyt Berliiniin meno-paluulentoja halvimmillaan ~34 eurolla).

  • Vastaus koskien Ryanairia ei ihan pidä paikkaansa. Normaalin käsimatkatavaralaukun SAA edelleen ottaa lennolle 0e, mutta se menee tällöin portilla ruumaan, no big deal. Ja itsellä mennyt ainakin ihan normaalikokoinen selkäreppu aina sinä pienenä laukkuna. Muihin lentoyhtiöihin verrattaessa, on hyvä muistaa että Ryanairilla lisämaksut ovat hyvin maltillisia. Esim. Paikkavarauksen saa lähes poikkeuksetta 5-7e hintaan, kun se norskilla ja finskillä maksaa n. 20e! Että sinänsä se 6-8e maksukään ei ole paha, varsinkin kun se sisältöö vielä astetta joustavamman priority boardingin, mistä myös saa muilla yhtiöillä maksaa huomattavasti enemmän.

  • Ryanairin matkatavarasäännöt ovat muuttuneet marraskuun alussa. 1.11.2018 alkaen Ryanairin lennoille saa tuoda maksutta ainoastaan pienen 40cm x 20cm x 25cm kokoisen käsimatkatavaran.

   ”All passengers are entitled to bring 1 small personal bag on board which must fit under the seat in front of you (40cm x 20cm x 25cm). Examples include, handbag, laptop bag and small backpack.”

   https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage#0-1

  • Jaa no ryanair muutti sitä sitten ilmeisesti portaittain, sillä vielä kesällä sen ilmasen 10kg laukun sai ruumaan, mutta ei matkustamoon. No anyway, 7e priority+käsimatka + 5e paikka varaus= 12e, joka on halvempi kun pelkkä paikkavaraus norskilla tai finskillä 🙂

  • Ryanairin ja perinteisten lentoyhtiöiden paikkamaksuja ei voi verrata täysin like-for-like -pohjalta keskenään. Finnairin Euroopan ja Aasian lennoilla voi nettilähtöselvityksen valita paikan lähtöselvitystä tehdessä maksutta, mutta Ryanairin lennoilla paikan valitsemisesta on maksettava myös nettilähtöselvitystä tehtäessä.

   Ainakin omien kokemusten perusteella melko harva Finnairin ja muiden perinteisten lentoyhtiöiden tekee maksullisen paikkavarauksen, joten tekemällä lähtöselvityksen heti nettilähtöselvityksen avauduttua saa yleensä ok paikan.

 9. Syyskuussa on joka vuosi lähetty Losiin. Hyvät ja edulliset lennot ostettu tammi-helmikuussa. Ja usein välille Tukholma-LA. Niitä taas odotellaan… ❤️

  • Syyskuulle halpojen Kalifornian lentojen löytäminen on huomattavasti helpompaa kuin heinäkuulle, joka on perinteisesti vuoden kallein kuukausi lentää Euroopasta Pohjois-Amerikkaan.

   Kannattaa tarvittaessa tutkia myös Oslosta lähtevien lentojen hintoja. Viime aikoina usein kaikista halvimmat lennot Pohjoismaista Pohjois-Amerikkaan ovat lähteneet Oslosta.

 10. Heinäkuussa olisi tarkoitus lähteä Kaliforniaan, lento Losiin tai San Franciscoon. Koska näitä kesän lentoja kannattaisi ostaa? Tarjouksia tulee jatkuvasti jenkkilään, mutta mikään bongaamani tarjous ei ole vielä ulottunut heinäkuulle. Tässä pohdimme, kauanko kannattaa odottaa.

  • Pohdin samaa joten parkkeeraan tähän. Itse lähdössä syyskuussa

  • Heinäkuu on vuoden kallein kuukausi lentää Euroopasta Pohjois-Amerikkaan. Jos matkapäivissä joustaminen onnistuu helposti, kannattaa harkita esim. kesäkuun ensimmäisillä viikoilla tai elokuun 2-3 vikalla viikolla matkustamista, joille aiempina vuosina edullisten lentojen löytäminen on ollut huomattavasti helpompaa.

   Parina viime vuotena on ollut myynnissä muutaman päivän ajan edullisia kesälentoja Kaliforniaan. Pohjois-Amerikan lentoja etsiessä tärkeintä on hintojen seuraaminen säännöllisesti. Kohtuuhintaisten kesälentojen löytäminen on yleensä edellyttänyt hintojen seuraamista pari kertaa viikossa. Ticket.fi:n ja monen muun matkatoimiston sivuilta löytyy +/- 3 päivää haku, jonka avulla näet nopeasti onko kohtuuhintaisia lentoja myynnissä (lennot saa ostettua yleensä esim. Skyscannerin kautta halvemmalla, mutta hintatason selvittämiseen esim. Ticketin haku on näppärä työkalu).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *