Norwegian lopettaa lennot Helsingistä Dubaihin

Norwegian lopettaa suorat lennot Helsingistä Dubaihin 10.1.2019 ja keskeyttää lennot Helsingistä Madridiin 11.1.2019. Lisäksi yhtiö on vähentänyt talvikauden lentotarjontaa joillakin reiteillä. Esimerkiksi tammi-helmikuussa Norwegian lentää Mallorcalle kolmen viikkovuoron sijasta kaksi kertaa viikossa, Nizzaan maaliskuussa kolmen viikkovuoron sijasta kaksi kertaa viikossa ja tammi-maaliskuussa Kööpenhaminaan ainoastaan seitsemän kertaa viikossa.

Tällä hetkellä on epäselvää jatkuuko Norwegianin kaksi kertaa viikossa liikennöitävä Helsinki-Amsterdam reitti talvikauden päätyttyä. Norwegian myy muille viime kesänä liikennöidyille suorille reiteille Helsingistä lippuja kesäkaudelle. Poikkeuksina Amsterdam ja Las Palmas, joihin yhtiö myy tällä hetkellä lippuja ainoastaan maaliskuun loppuun saakka.

Norwegianin CFO Geir Karlsen on Travel Weeklyn haastattelussa kertonut lentoyhtiön optimoivan marraskuun aikana reittiverkostoansa erityisesti öljyn hintakehityksen vuoksi ja luopuvan huonosti menestyvistä reiteistä. Marraskuun aikana lentoyhtiö julkaisee päivitetyn kesäaikataulun.

Viimeisten 18 kuukauden aikana öljyn hinta on noussut ~50 %, jonka vuoksi myös muut lentoyhtiöt ovat viime aikoina optimoineet verkostoansa.

British Airways vähentää Helsinki-Lontoo lentoja

Myös British Airways vähentää lentotarjontaansa Helsingistä. Huhtikuussa alkavalla kesäkaudella 2019 British Airways lentää kahden päivittäisen lennon sijasta ainoastaan kerran päivässä Helsingistä Lontooseen. Lisäksi British Airways lopettaa lennot Tallinnasta Lontooseen.

Flydubai lentää kesällä ainoastaan 4 kertaa viikossa Helsingistä Dubaihin

Lokakuussa lennot Helsingistä Dubaihin aloittanut flydubai lentää Routesonlinen mukaan touko-syyskuussa 2019 aiemmin suunnitellun seitsemän viikkovuoron sijasta ainoastaan neljä kertaa viikossa Helsingistä Dubaihin kausittaisen kysynnän takia.

Qatar Airways lisää talvikauden paikkatarjontaa Helsingistä Dohaan

Routesonlinen mukaan tällä hetkellä Airbus A320 -koneilla liikennöitävä QR307/308 lento lennetään aikavälillä 15.12.2018-31.3.3019 A330-200/A350-koneilla.

5 kommenttia aiheesta “Norwegian lopettaa lennot Helsingistä Dubaihin

  1. Eipä ihme, viime viikon keskiviikon paluussa Dubaista Norwegianilla oli vain reilu tusina matkustajia, koskaan en ole lentänyt niin tyhjässä koneessa. Menossa sunnuntaina oli toki kone täynnä.

    • Kiitti kommentista. Koneen tyhjyys paluumatkalla on varmasti johtunut ainakin osittain reitin sesonkiluonteisuudesta. Norwegian aloitti kesätauon jälkeen lennot uudelleen lokakuun lopussa.

  2. Norwegianilta illan aikana saamamme vastauksen perusteella olemme muuttaneet Madridin lentojen osalta ilmaisuksi lentojen keskeyttäminen.

    • Norwegianilta artikkelin julkaisun jälkeen saamani vastauksen mukaan Madridin lennoista ei ole tehty lopullista päätöstä. Travel Weeklyn haastattelussa Norwegianin CFO (talousjohtaja) on todennut lentoyhtiön julkaisevan päivitetyn kesäaikataulun marraskuun aikana ja samalla pitäisi selvitä katoaako Helsinki-Madrid reitti kokonaan vai muuttaako Norwegian sen sesonkireitiksi. (Norwegian myi alkusyksystä lippuja suorille Madridin lennoille ainakin tammi-maaliskuulle ja nämä katosivat myynnistä lokakuussa.)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *