SAS heikentää kanta-asiakasohjelmaansa

SAS on eilen ilmoittanut alentavansa 1.12.2018 alkaen useimmista SAS Go -luokan (turistiluokan) lipuista kertyvien EuroBonus -lentopisteiden määrää.  Euroopan sisäisistä pelkät käsimatkatavarat sisältävistä Go Light -lipuista kertyvien EuroBonus -pisteiden määrä laskee 60-80 % ja Pohjois-Amerikan lennoilla 95 %. Useimmista ruumalaukun sisältävistä SAS Go -lipuista kertyy jatkossa ~50 % vähemmän EuroBonus -pisteitä. Poikkeuksena mm. nuorisoliput Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan, joista kertyy jatkossa 95 % vähemmän EuroBonus -pisteitä.

SAS Plus (Premium Economy) ja businessluokan lipuista kertyvä pistemäärä pysyy ennallaan. Myöskään joustavista (yleensä erittäin kalliista) SAS Go Flex -lipuista kertyvä pistemäärä ei muutu.

Muutokset eivät vaikuta EuroBonus Silver, Gold ja Diamond -tasokorttien saavuttamiseen vaadittavaan piste ja lentomäärään.

Muutokset astuvat voimaan 1.12.2018 ja ne koskevat 1.10.2018 alkaen ostettuja lentoja. Syyskuun loppuun mennessä ostetuista lipuista kertyy pisteitä vanhan pistetaulukon perusteella. SAS perustelee muutosta lentolippujen hintatason alenemisella.

SASin lennoista kertyy EuroBonus -pisteitä seuraavasti:

SAS on viime vuosina leikannut kanta-asiakkaiden tasoetuja

Parin viime vuoden aikana SAS on myös leikannut usein matkustavien kanta-asiakkaiden tasoetuja. Viime vuonna luopui sopimusloungejen käytöstä useimmilla lentokentillä ja keväästä lähtien myös tasojäsenet ovat joutuneet maksamaan pelkät käsimatkatavarat sisältävät Light -lipuilla matkustaessa ruumalaukusta laukkumaksun. Lisäksi SAS on ilman ennakkoilmoitusta korottanut mm. lentopisteillä maksettujen hotelliöiden ja lentokentällä EuroBonus -pisteillä maksettujen matkustusluokan korotusten pistehintoja.

2 kommenttia aiheesta “SAS heikentää kanta-asiakasohjelmaansa

  1. Vaikuttaako tämä muiden Star Alliancen kantisohjelmiin kertyviin pisteisiin mikäli lento on ostettu SASsin lentona tai mikäli matkaan sisältyy SASsin operoimia osuuksia?

    • Erittäin todennäköisesti vaikuttaa ennemmin tai myöhemmin, mutta muiden ohjelmien osalta aikataulu on vielä epäselvä. Pisteitä muihin ohjelmiin kerätessä kannattaa pitää mielessä se, että muutokset koskevat myös aiemmin ostettuja lippuja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *