Miten löytää halvat lennot Australiaan ja Uuteen-Seelantiin?

Australiaan ja Uuteen-Seelantiin matkustettaessa lentolippu on usein yksi suurimmista yksittäisistä kulueristä, joten lentoja etsiessä kannattaa nähdä hieman vaivaa. Yleisimpien lukijakysymysten pohjalta kokosimme vinkkejä halpoja Australian ja Uuden-Seelannin lentoja etsiville lukijoille.

Lentojen hintatasosta

Air China, Cathay Pacific ja Qatar Airways ovat usein halvimpia vaihtoehtoja Suomesta Australiaan ja Uuteen-Seelantiin lennettäessä. Alustavaa matkabudjettia laadittaessa korkeasesongin ulkopuolella matkustavien kannattaa budjetoida lentoihin ainakin ~800 – 1000 euroa. Lentoyhtiöiden kampanjatarjouksia hyödyntämällä lennot saa usein ostettua hieman halvemmalla, mutta alustavaa budjettia laadittaessa kannattaa mieluummin lentoihin budjetoida hieman ylimääräistä ja yllättyä positiivisesti lentoja varatessa.

Qatar Airways ja Cathay Pacific ovat parin viime vuoden aikana myyneet tarjouslentoja Helsingistä Canberraan, Melbourneen, Perthiin, Sydneyyn ja Aucklandiin muutaman kuukauden välein halvimmillaan 700 – 800 eurolla ja Air China ~700 eurolla. Finnair myy osittain Qantasin operoimia yhden koneenvaihdon lentoja mm. Singaporen ja Hongkongin kautta mm. Brisbaneen, Melbourneen, Perthiin ja Sydneyyn halvimmillaan 1050 eurolla ja osittain Air New Zealandin ja Cathay Pacificin operoimia lentoja Uuteen-Seelantiin 1080 eurolla.

Tyypillisesti tammi-helmikuu, kesäkuun puolivälin ja elokuun lopun välinen aikajakso ja joulukuu ovat yleensä vuoden kalleimpia kuukausia lentää Suomesta Oseaniaan.

Lentoja etsiessä kannattaa käyttää apuna Skyscannerin hintakalenteria, jonka avulla helposti selvitettyä minkä hintaisia lentoja muut ovat löytäneet viime aikoina Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

Aloita lentojen etsiminen ajoissa

Halpoja tarjouslentoja Australiaan ja Uuteen-Seelantiin ei ole aina myynnissä, joten lentojen etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lennot tulisi ehdottomasti varata puoli vuotta aiemmin vaan sitä, että aloittamalla lentojen etsimisen ajoissa hyvissä ajoin sopiville päiville löytyy huomattavasti todennäköisemmin edullisia lentoja ennemmin tai myöhemmin.

Lentoyhtiöt eivät aina mainosta kaikkia tarjouslentoja nettisivuillansa

Monet lentoyhtiöt kuten British Airways ja Cathay Pacific eivät mainosta aktiivisesti Suomesta lähteviä tarjouslentoja nettisivuillansa ja Qatar Airwaysin tarjouslentoja on usein myynnissä myös muihin kuin kampanjasivulla sivulla mainittuihin kohteisiin Australiassa, joten lentoyhtiöiden tarjouslistojen seuraamisen lisäksi lentoja kannattaa etsiä myös omatoimisesti.

Vältä korkeasesongin aikana lentämistä

Halvimpien tarjouslentojen hintasäännöissä lähes poikkeuksetta mainitaan, etteivät tarjoushinnat ole voimassa jos matka alkaa heinä-elokuussa tai joulukuun puolivälin ja loppiaisen välisenä aikana. Blackout-jaksojen aikana lentojen hintataso nousee selkeästi, joten matkapäivissä joustaminen kannattaa.

Tammi-helmikuulle kohtuuhintaisten lentojen löytäminen ei aiempien vuosien perusteella ole mahdotonta, mutta niiden löytäminen edellyttää mahdollisuutta joustaa matkapäivissä ja lentojen etsimisen aloittamista hyvissä ajoin etukäteen.

Stopovereja hyödyntämällä voi usein matkustaa kahteen kohteeseen yhden lentolipun hinnalla

Monien lentoyhtiöiden kuten Air Chinan, British Airwaysin, Qatar Airwaysin ja Qantasin lentoihin Euroopasta Australiaan ja Uuteen-Seelantiin voi usein yhdistää stopoverin eli muutaman päivän tai jopa useamman kuukauden pysähdyksen koneenvaihtokaupungissa. Lentoyhtiöstä riippuen stopoverit ovat lisämaksuttomia tai niistä on maksettava ~50-100 euron lisämaksu/pysähdys. Eri lentoyhtiöiden stopover-sääntöjä käsitellään tarkemmin erillisessä artikkelissa.

Käytä hintavertailusivustoja apuna

Halpoja Australian ja Uuden-Seelannin lentoja etsiessä kannattaa käyttää apuna hintavertailusivustoja (esim. momondo, Skyscanner, Vertaa.fi). Niiden kautta usein lennot saa varattua hieman halvemmalla ja voi löytää lentoja, joita ei pysty varaamaan lentoyhtiön nettisivujen kautta. Esimerkiksi British Airwaysin lentohaku ei löydä kaikkia Cathay Pacificin lentoja Brisbanesta Hongkongiin, vaikka hinta- ja reittisääntöjen mukaan Hongkongin kautta matkustaminen on sallittua. Matkatoimistojen, hintavertailusivustojen (ja lentoyhtiön puhelinmyynnin) kautta tällaisten lippujen ostaminen on kuitenkin mahdollista.

Eri varaussivustojen hakumoottorien väliset erot korostuvat monimutkaisempia lentoja varatessa. Mikään varaussivusto ei ole täydellinen, joten ennen lentojen ostamista hintoja kannattaa vertailla hintavertailusivustojen lisäksi myös lentoyhtiön nettisivuilla ja jonkin nettimatkatoimiston sivuilla.

Kaverin kanssa lentäminen tulee välillä halvemmaksi

Qatar Airways on parin viime vuoden aikana myynyt muutaman kerran vuoden tarjouslentoja mm. Canberraan, jotka ovat voimassa ainoastaan, jos vähintään kaksi henkilöä matkustaa yhdessä.

Muista myös opiskelija- ja nuorisolennot

Erityisesti yhdensuuntaisia lippuja Australiaan ja Uuteen-Seelantiin varatessa opiskelijoiden ja alle 30-vuotiaiden kannattaa verrata opiskelija- ja nuorisolippujen hintoja Kilroyn sivuilla.

Suunnittelemassa kiertomatkaa?

Etäisyydet Oseaniassa ovat pitkiä, mikä kiertomatkailijan kannattaa huomioida lentoja varatessa. Esimerkiksi Adelaide sijaitsee yli 1100 kilometrin päässä Sydneystä. Ostamalla tavallisen meno-paluulipun sijasta lipun, jonka paluulento lähtee toisesta kaupungista tai maasta, säästää usein aikaa ja rahaa (open-jaw). Open-jaw -lentoja voit etsiä esimerkiksi ebookersin, Expedian, momondon ja Skyscannerin multistop -hakujen avulla.

Scoot myy yhdensuuntaisia halpalentoja Berliinistä Australiaan halvimmillaan 220-250 eurolla

Singapore Airlinesin omistama halpalentoyhtiö Scoot aloittaa kesäkuussa halpalennot Berliinistä Singaporeen. Scoot myy yhdensuuntaisia halpalentoja Berliinistä Singaporen kautta esimerkiksi Perthiin halvimmillaan ~220-250 eurolla (+matkalaukku ~70-75 euroa).

Meno-paluulentoja lentoja varatessa Berliinin kautta matkustaminen ei yleensä ole kannattavaa, mutta Working Holiday -reissua, maailmanympärimatkaa ja muiden pidempää reissua varten yhdensuuntaisia lentoja etsivien kannattaa tutkia lentoja varatessa tutkia tuleeko Berliinin kautta erillisillä lipuilla matkustaminen olennaisesti halvemmaksi.

Ennen yhdensuuntaisen lipun ostamista kannatta miettiä onko muutoskelpoisen meno-paluulipun ostaminen järkevämpää ja tutustua maahantulomääräyksiin huolellisesti. (Lennot Oseaniasta Eurooppaan ovat usein kalliimpia kuin Euroopasta Oseaniaan ja monet maat Euroopan ulkopuolella edellyttävät, että turistiviisumilla matkustavat pystyvät esittämään pyydettäessä esittämään kopion paluulipusta tai jatkolennon kolmanteen maahan).

Halpalennot Aasiasta Australiaan saa ostettua halvimmillaan alle 200 eurolla

Viime vuosina halpalennot Aasiasta Australiaan ovat yleistyneet ja hintataso on laskenut kiristyneen kilpailun myötä, joten useammassa maassa vierailu saman matkan aikana ei välttämättä nosta lentojen kokonaishintaa. Esimerkiksi Balilta, Singaporesta ja Kuala Lumpurista on usein myynnissä halpalentoja Australiaan jopa alle 200 eurolla / meno-paluu (+matkalaukku).

Qantasin omistaman Jetstarin lisäksi monet aasialaiset halpalentoyhtiöt kuten Singapore Airlines omistama Scoot, Aasian suurin halpalentoyhtiö AirAsia ja Filippiinien suurin halpalentoyhtiö Cebu Pacific lentävät Aasiasta Cairnsiin, Darwiniin, Gold Coastille, Melbourneen, Perthiin ja Sydneyyn. Halpalentojen hintaan sisältyy ainoastaan kuljetus paikasta A paikkaan B, joten hintoja vertaillessa tulee huomioida matkalaukku- ja muut lisämaksut.

Businessluokan lennot Tukholmasta, Oslosta ja Kööpenhaminasta ovat usein olennaisesti halvempia

Businessluokan lennot muista Pohjoismaista ovat usein olennaisesti halvempia, joten businessluokan lentoja varatessa kannattaa verrata myös Tukholmasta, Oslosta ja Kööpenhaminasta lähtevien lentojen hintoja.

Muista Pohjoismaista lennettäessä Qatar Airways, Singapore Airlines ja Etihad ovat usein halvimpia vaihtoehtoja. Qatar Airways on viime vuosina myynyt muutaman kerran vuodessa businessluokan tarjouslentoja Pohjoismaista Australiaan ~1500-1800 eurolla ja Singapore Airlines ~2000-2500 eurolla. Qatar Airwaysin halvimmat businessluokan tarjoushinnat edellyttävät usein vähintään 2 matkustajaa (companion fare).

Ennen businessluokan lentojen varaamista kannattaa aina tutustua arvosteluihin. Usein sama lentoyhtiö käyttää samalla reitillä useampaa eri konetyyppiä, joiden väliset erot voivat olla yllättävän suuria.

Vertaa myös lippuehtoja

Pidemmän reissun aikana matkasuunnitelma voi muuttua, joten lentoja ostaessa kannattaa hinnan ja matka-ajan lisäksi vertailla myös lippuehtoja. Lentoyhtiöiden halvimpien tarjouslentojen lippusäännöissä on suuria eroja. Esimerkiksi British Airwaysin, Cathay Pacificin, Emiratesin, Qatar Airwaysin ja Qantasin halvimpien tarjouslippujen paluupäivää on usein mahdollista muuttaa maksamalla n. 100-200 euron muutosmaksu (ja mahdollinen varausluokkien välinen hintaero), mutta esimerkiksi Singapore Airlinesin halvimpien tarjouslippujen matkapäiviä ei yleensä pysty muuttamaan.

Kerää lentopisteitä

Meno-paluulennoista Australiaan ja Uuteen-Seelantiin saa parhaimmillaan kerättyä riittävästi lentopisteitä yhteen mantereen sisäiseen meno-paluulippuun turistiluokassa, joten lentopisteitä kannattaa ehdottomasti kerätä. Lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmien jäseneksi liittyminen maksutonta.

Esimerkiksi Cathay Pacificin halvimmista tarjouslennoista Helsingistä Uuteen-Seelantiin kertyy reitistä riippuen tyypillisesti ~17 000 – 19 000 Finnair Plus -pistettä. Nykyisen pistetaulukon mukaan 19 000 Finnair Plus -pisteellä saa varattua esimerkiksi Finnairin meno-paluulennot Helsingistä Islantiin (palkintolennosta on maksettava lentokenttäveroja ~34 euroa). (Finnair Plus uudistuu lähikuukausien aikana, joten muutokset ovat mahdollisia.)

Jos aiemmilta reissuilta on kertynyt British Airwaysin lentopisteitä (tai keräät American Expressin Membership Rewards -pisteitä, jotka voi muuttaa helposti BA:n lentopisteiksi), niille saa usein hyvin vastinetta Qantasin Australian sisäisiä lentoja varatessa.

Muista e-viisumi

Suomen kansalaiset tarvitsevat Australian reissua varten sähköisen e-viisumin, joka on turisteille maksuton. Suurin osa hakemuksista hyväksytään 24 tunnin sisällä, mutta poikkeustapauksissa hakemuskäsittely voi kestää pidempään. Siksi viisumihakemus kannattaa tehdä viimeistään pari viikkoa ennen matkaa.

6 kommenttia aiheesta “Miten löytää halvat lennot Australiaan ja Uuteen-Seelantiin?

  1. EU-kansalaiset eivät tuon linkitetyn sivun mukaan tarvitse e-viisumia Uuteen-Seelantiin, jos perilläoloaika on alle 3 kk, ja on varattu lippu myös maasta poistumista varten. Eli visa waiver.

  2. Meillä kävi tuuri ja ostimme kesällä British Ariwaysin menopaluu-lennot kesällä 2016 maalis-huhtikuulle 2017 (eli noin 9 kk ennen reissua) noin 450 eurolla per henkilö Australiaan (meno Sydneyyn ja paluu Melbournesta). Lento oli Lontoon ja Singaporen kautta, eli matka oli pitkä mutta tuolla hinnalla ei lainkaan ylivoimainen. Kannattaa siis katsoa hintoja myös Tukholman kautta.

  3. Luin jostain virallisesta sivulta viime vuonna että Australiaan saa matkusta yhdensuuntaisellakin lipulla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *