Kevätlennot Kaliforniaan 301 euroa, Seattleen 301 euroa, Coloradoon 305 euroa ja Texasiin 306 euroa (*päättynyt*)

Air France-KLM:n lennot huhti-marraskuussa Helsingistä Los Angelesiin ja San Franciscoon ovat varattavissa halvimmillaan 301 eurolla, Seattleen 301 eurolla, Miamiin 304 eurolla, Denveriin (Colorado) 305 eurolla, Houstoniin (Texas) 306 eurolla ja Vancouveriin 321 eurolla Skyscannerin kautta. Lentojen hintaan sisältyy ainoastaan käsimatkatavarat ja tarjoilu lennolla.

Päivitys klo 14.10: lentoyhtiöt ovat muuttanut tarjouksen ehtoja. Tarjouslentoja on myynnissä ainoastaan loka-marraskuulle.

Esimerkkilentoja Los Angelesiin (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja Miamiin (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja San Franciscoon (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja Seattleen (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja Houstoniin (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja Denveriin (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

Esimerkkilentoja Vancouveriin

Esimerkkilentoja Orlandoon (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville)

34 kommenttia aiheesta “Kevätlennot Kaliforniaan 301 euroa, Seattleen 301 euroa, Coloradoon 305 euroa ja Texasiin 306 euroa (*päättynyt*)

 1. Varasin toissapäivänä lennot toukokuuksi Los Angelesiin ja tänään tuli spostiviesti jossa lukee näin:

  ”The reservation could not be confirmed
  The airline could not confirm the reservation at the booked price. We will therfore perform a full refund to you.
  We apologize for this. The airlines seat/price availability is completely outside of Ticket?s control and not something we can affect.
  Contact us if you have any questions.”

  Eli lennoille ei mahtunut/lennon hintoja on siis muutettu ja täten varaus peruttu? :/

 2. Onko kaikki tarjoushintaiset lennot jo menneet vai kannattaako vielä metsästää?

  • Näitä lentoja ei ole varsinaisesti loppuunmyyty, vaan lentoyhtiö on lyhentänyt matkustuskautta. Tällä hetkellä näitä lentoja on myynnissä ainoastaan loka-marraskuulle.

 3. Varokaa tätä! Otin 5 lippua Miamiin ja 4 laukkua ruumaan. Aamulla tuli viestiä Supersaverilta että matkalaukkuja ei voikaan varata, vaikka olin ne jo maksanutkin tarjottuun hintaan 216€ yhteensä. Kehoittivat varaamaan suoraan Air Francelta. AF:n hinta neljälle laukulle olisi ollut 600€. Lippuja ei voi peruuttaa, tai voi mutta rahoja ei palauteta ollenkaan. Lähdetään toki reissuun mutta vähemmällä laukkumäärällä.

  • Mistä sait tiedon Air Francen hinnasta? Lentoyhtiön nettisivujen mukaan laukkumaksujen pitäisi olla 50 euroa/suunta, josta saa 10 euron alennuksen liittymällä Air France-KLM: Flying Blue kanta-asiakasohjelman jäseneksi (alennuksen saa ainoastaan Air Francen ja KLM:n operoimilla lennoilla).

   Laukkumaksuja ei kannata maksaa Supersaverin tai muiden nettimatkatoimistojen sivuilla lentoja ostaessa. Lennot saa yleensä varattua halvemmalla Supersaverin ja muiden nettimatkatoimistojen kautta, mutta laukkumaksujen maksaminen lentoyhtiön sivuilla manage my booking -toiminnon kautta ennen nettilähtöselvityksen avautumista tulee lähes poikkeuksetta halvemmaksi.

   Muille vielä muistutuksena.

  • Täällä kävi samalla tavalla. Ostettiin eilen iltana Supersaverilta lennot ja laukut, mutta aamulla tuli viestiä, että teknisen ongelman vuoksi laukkujen varaaminen ei onnistunut. Eikö lentoja tosiaan voi peruuttaa, kun ostimme Supersaverilta palvelun lennot&laukut, jota he eivät nyt voikaan toimittaa? Mitä kuluttaja-asiamies sanoo tällaiseen?

  • Matkatoimistot voivat US Department of Transportationin -regulaation takia perua kuluitta Air France-KLM:n ja Deltan Pohjois-Amerikan lennot 24 tunnin sisällä varaamisesta, jonka vuoksi en ymmärrä miksi Supersaver ei tarjonnut tätä vaihtoehtoa. Se olisi varmasti Supersaverille halvempaa kuin reklamaatioiden käsittely ja korvausten maksaminen.

   Tosta kannattaa ehdottomasti tehdä kirjallinen reklamaatio Supersaverille mahdollisimman pian. Supersaverin sopimusehdoista en löytänyt kohtaa, jonka tämänkaltaisen osittaisen peruuttamisen olla mahdollista. Toisaalta kuluttajansuojalaki (KSL) ja US Department of Transportationin -regulaatio ovat pakottavaa oikeutta, jonka vuoksi niiden kanssa ristiriidassa olevat sopimusehdot ovat lähtökohtaisesti mitättömiä.

   Oman tulkintani perusteella Supersaverilla on KSL:n yleisen virhesäädöksen, luvun 2 pykälien 6 ja 7 perusteella velvollisuus joko
   i) perua kauppaa kokonaan ja palauttaa rahat tai
   ii) hyvittää lentoja varatessa maksettujen matkalaukkumaksujen ja toteutuneiden matkalaukkumaksujen välinen erotus kuitteja vastaan (ennen kaupan purkamista ostajalla on velvollisuus tarjota myyjälle mahdollisuus korjata virhe, joten tämä on ensisijainen vaihtoehto).

   Jos maksoit lennot luottokortilla, asiasta kannattaa tarvittaessa tehdä reklamaatio korttiyhtiölle (perusteena tuote ei vastaa sovittua).

   KLM:n matkalaukkumaksuista muuten tekee mielenkiintoisen se, että lentoyhtiö ei ole päivittänyt viime viikolla muuttuneita tietoja vieläkään nettisivuillensa. Nettisivujen mukaan yhä USA:n ja Kanadan lentojen hintaan sisältyy matkalaukku, jonka vuoksi laukkumaksujen veloittaminen näistä lipuista on juridisesti hyvin kyseenalaista (kuvakaappaus).

  • Kiitos kommentista Lentodiilit. Teimme reklamaation Supersaverille, jossa nuo kaksi vaihtoehtoa ja katsotaan, miten toimivat. Laukuista kysyimme KLM:ltä ja kuulemma meidän varaukseen (Helsinki-Orlando-Helsinki) laukut voi ostaa ainoastaan lentokentältä lähtöpäivänä ja hinta on joko 85€ tai 100€ per suunta per laukku, hinta riippuu mannertenvälisen lennon operoivasta Deltasta. Mutta on kyllä törkeän hintaiset laukkuhinnat. Ostopäätös tehtiin Supersaverin tarjoaman 54€/per laukku/meno-paluu hinnan myötä ja olisi kyllä jäänyt lennot ostamatta, jos olisi ollut tiedossa, että laukku maksaa sen sijasta lähes 200€ per henkilö.

  • Ei niiden laukkumaksujen pitäisi olla läheskään noin korkeita. Deltan sivujen mukaan ensimmäinen lentokentällä maksettu laukku maksaa 50 euroa/60 dollaria.

   For U.S. and Canada TO AND FROM Europe/North Africa – ticketing on or after Dec. 6, 2017 for travel on/after April 10, 2018 will have the following baggage fees:

   BASIC ECONOMY ONLY

   1st bag fee is $60/50EUR/75CAD
   2nd bag fee is $100/85EUR/120CAD

   KLM:n virkailijan mainitsema summa on täysin sama kuin toisesta laukusta veloitettava lisämaksu.

  • Lentodiilit, en ihan ymmärrä sitä, että kun lennämme ensin KLM:n lennolla Helsinki-Amsterdam ja Amsterdam-Orlando väli on taas Air Francen lento Deltan operoimana, niin miten laukkumaksuja voi tulkita? Jokaisella yhtiöllä kun on omat laukkumaksunsa, niin määräytyykö tämä siten, että KLM veloittaa Hki-Amsterdam välistä oman laukkumaksunsa ja Delta veloittaa Amsterdam-Orlando välistä oman maksunsa?

  • Erillisen artikkelin kirjoittaminen laukkumaksuista on varmasti paikallaan, jotta vastaavalta sopalta vältytään jatkossa. Air France, KLM ja Delta tekevät tiivistä yhteistyötä Atlantin ylittävillä lennoilla ja yhtiöiden ensimmäisestä ja toisesta laukusta veloittamat lisämaksut ovat identtisiä (40-50 euroa/suunta.

   Matkalaukkumaksuihin sovelletaan ns. most significant carrier -periaatetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laukkumaksut määräytyvät Atlantin ylittävän lennon operoivan lentoyhtiön hinnaston perusteella (Helsinki-Amsterdam välistä ei siis tarvitse maksa erillistä maksua).

  • Erillisen artikkelin kirjoittaminen laukkumaksuista on varmasti paikallaan, jotta vastaavalta sopalta vältytään jatkossa. Air France, KLM ja Delta tekevät tiivistä yhteistyötä Atlantin ylittävillä lennoilla ja yhtiöiden ensimmäisestä ja toisesta laukusta veloittamat lisämaksut ovat identtisiä (40-50 euroa/suunta.

   Matkalaukkumaksuihin sovelletaan ns. most significant carrier -periaatetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laukkumaksut määräytyvät Atlantin ylittävän lennon operoivan lentoyhtiön hinnaston perusteella (Helsinki-Amsterdam välistä ei siis tarvitse maksa erillistä maksua).

  • Itse varasin ticket.fi:n kautta lennot Nykiin. Naputtelin kiireessä koriin ja en jäänyt sen kummemmin miettimään sitä, miksi ticket kauppaa laukkuja vaan paluulle. Ostin ne siis ticketin kautta siinä hätäillessäni (onneksi nyt ei iso hintaero). Laukkujen lisääminen menolle ei onnistunut myöskään KLM:n nettisivuilta. Syy tähän selvisikin melko pikaisesti googlailemalla ja varmistin asian vielä KLM:ltä sähköpostilla, alla suora lainaus KLM:n vastauksesta:

   ”It is only possible to book extra luggage in advance if you have a KLM or Air France operated flight in your booking. For your flight to New York, there is a Delta operated flight in your booking. It is therefore correct you can only pay for your extra luggage on this part of your journey at the airport.

   The fee will be EUR 85.00 for 1 bag of 23kg from Helsinki to New York.”

   Onneksi siis itsellemme tappio on tässä tapauksessa vain 35€, koska meille riittää menomatkalle yksi ruumalaukku. Ja lennoista tuli joka tapauksessa ihan halvat (kokonaishinta laukkuineen kahdelta 800).

   Ja tosiaan, kieltämättä melko mielenkiintoista, että KLM tosiaan väittää sivuillaan että lentojen hintaan kuuluu _aina_ laukut mannerten välisillä. Ilmeisesti tämä koskee vain suoraan KLM:n (tai Air Francen tai Deltan) sivuilta ostettuja lentoja, mutta on melko kyseenalaista, ettei tätä mainita missään. Voisin toki laittaa tästä paluuviestiä ja kysellä ja katsoa mitä asiaan kommentoivat.

 4. Yritin varata 2 aikuista ja 1 lapsi Orlandoon, kesäkuussa. Supersaverin sivuilla loppuvaiheessa (kun hinta vahvistui), hinta nousi lähes 300 eur !!! Kokeilin muitakin päiviä, en onnistunut saamaan millekään näitä hintoja 🙁

  • Kiitos tiedosta. Tutkin lentoja tarkemmin ja Air France-KLM on valitettavasti poistanut parin viime tunnin aikana ainakin tarjouslennot New Yorkiin ja Orlandoon myynnistä.

   Tarjouslentoja on yhä myynnissä mm. Seattleen, Kaliforniaan ja Kanadaan.

  • Please check esimerkkilentoja Orlandoon (sample flights to Orlando) part. The dates are just examples.

  • Esimerkkilennot Houstoniin ovat kolmanneksi alimmaisina listalla.

 5. Moi!

  Usaan matkustaessa Passin pitää olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Mun käsityksen mukaan passinumero pitää antaa jo varatessa. Osaatteko sanoa, että voiko edes matkaa varata jos passi on vanhentumassa? Eli voiko passin tietoja muuttaa yleensä varauksen jälkeen? Kiitos!

  • Passitietoja ei tarvitse antaa useimmilla varaussivustoilla lentoja varatessa, vaan vasta lähtöselvitystä tehtäessä. Jos ne kuitenkin pitää toimittaa varatessa, niitä voi muuttaa lähtöselvitystä tehtäessä.

  • USA:han matkustaessa passin EI tarvitse olla voimassa 6 kk matkan jälkeen, riittää että passi on voimassa matkan ajan.

  • Hyvä kysymys. Hintasäännöistä ei löydy selkeää mainintaa viimeisestä myyntipäivästä, joten tähän kysymykseen ei ole varmaa vastausta. Mielenkiintoisimmat tarjouslennot Pohjois-Amerikkaan ovat yleensä myynnissä korkeintaan muutaman päivän ajan, joten suosittelen päättämään mahdollisimman pian oletko kiinnostunut näistä lennoista.

  • Lentoja on yhä myynnissä. Minne ja mille päiville olet yrittänyt varata lentoja? Oletko kokeillut useampia päiviä. Ilman tarkempia tietoja emme pysty tutkimaan mistä ongelmat johtuvat…

 6. Hei
  Miksi jos laittaa kahdelle losiin lennot toukokuussa, niin ei näytä tuolla 350€ hinnalla,vaan nousee 490€/hlö, yksittäin näyttää kyllä 350€

  haluaisin lennot pikaisesti !

  • Oletko etsinyt lentoja ainoastaan tietyille päiville vai kokeillut useampia matkapäiviä? Ongelmana on todennäköisesti yksittäisen lennon paikkatilanne.

  • Mitä päiviä kokeilit ja minne? Millä laitteella? Lentoja on yhä myynnissä tähän hintaan…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *