Lennot New Yorkiin 321 euroa

Icelandairin lennot Helsingistä New Yorkiin ovat varattavissa halvimmillaan 321 eurolla ja Helsinki – Reykjavik (Islanti) – New York – Helsinki lennot 356 eurolla Skyscannerin kautta.

Matkustusaika: 29.10.-15.12.2017.

Esimerkkilentoja (tarjouslentoja on myynnissä myös muille päiville

Helsinki – Reykjavik – New York – Helsinki esim.

14 kommenttia aiheesta “Lennot New Yorkiin 321 euroa

 1. Katselin kerran lentoja Yhdysvaltoihin missä olisi ollut Lontoossa lentokentän vaihto Heathrow’lta Gatwickille ja kysyin Finnairin asiakaspalvelusta että järjestääkö lentoyhtiö siirtymiseen kuljetuksen, koska lento on ostettu samalla lipulla, mutta vastaus oli, että matkalaukku pitää ottaa itse hihnalta ja sen jälkeen hoitaa itse siirtyminen matkalaukun kanssa toiselle kentälle. Lentoyhtiö ei myöskään vastauksen mukaan ole vastuussa, jos matkustaja myöhästyy jatkolennolta. Nämä lennot olivat markkinointinimiltään AY-lentoja, mutta jonkun toisen One World -lentoyhtiön operoimia. Jäin vain miettimään, että onko todellakin noin miten Finnairin asiakaspalvelusta vastattiin eli matkalaukku ei siirry automaattisesti jatkolennon lentokentälle eikä lentoyhtiö ole missään vastuussa myöhästymisestä jatkolennolle?

  • Onkohan asiakaspalvelija huomioinut, että kyseessä samalla lipulla oleva varaus… Lentoyhtiö on pääsääntöisesti vastuussa jatkolennon uudelleenreitittämisestä, jos jatkolennolta myöhästyminen johtuu matkustajan näkökulmasta tarkastellen force majeure -tilanteesta (esim. Helsingistä saapuva lento myöhässä, Lontoossa passin- tai turvatarkastuksessa ylipitkä jono, matkatavaroita odotettava pitkään jne.).

   Lentokentältä toiselle siirryttäessä matkatavarat on aina itse siirrettävä kentältä toiselle. Sama pätee myös käytännössä kaikkien muidenkin lentoyhtiöiden lentoihin vaihtokentästä riippumatta.

 2. Viimeksi matkustin New Yorkiin tammikuussa hotellit huomattavasti halvenpia kuin kesällä tai syksyllä, mihinkään nähtävyyksiin ei tarvinnut jonotella sää oli kohtuullisn hyvä.suosittelen .

 3. Ei se ihan alla olevan mukaisesti mene. Matkustajat ja matkatavarat poistuvat koneesta. Matkustajat menevät ensin passintarkastukseen ja siitä jatkolennon portille. Matkatavarat siirtyvät kohteeseen lentävään koneeseen. Tunnin vaihtoaika riittää hyvin. Icelandair on kyllä miettinyt omien lentojensa vaihtoajat riittäviksi, mutta ylimääräistä aikaa ei juuri jää.

  ”Mikedi on 20.7.2017 at 09:55 said:
  Lennot ovat stop-overeita. Kone vain pysähtyy Islannissa (osa matkustajista poistuu koneesta, osa jää) ja jatkaa matkaa.”

 4. Tämä on oikein toimiva reitti ja aiemmin siihen kuului matkatavaraa 2×23 kg, mikä teki reitistä vielä ehdottoman ykkösen jos on suuntaamassa Nykiin shoppailemaan. Ilmeisesti enää kahta laukkua ei kuulu hintaan?

 5. Kysymykseni ei nyt liity näihin lentoihin mutta New Yorkiin kumminkin. Eli milloin kannattaisi varata hotelli syyslomaa varten? Itse katsoin minkä hintaisia hotellit ovat tällä hetkellä kk päähän vrt matkan ajankohtana. Kuukauden päästä olivat halvempia vaikka siellä varmasti hotellit täydempiä kesäisin. Eli kannattaako odottaa ja varata vasta myöhemmin?

  • Lisäkysymyksenä vielä, että onko Icelaindar vastuussa jos aikataulut ei pidä ja myöhästyy jatkolennolta? Vai meneekö matkavakuutuksen piikkiin?

  • Jos kaikki lennot ovat samalla varauksella, Icelandair uudelleenreitittää liput maksutta. EU261/2004 -asetuksen perusteella lentoyhtiö on velvollisuus myös tarjota aterioita kohtuullisessa määrin odotusaikaan nähden ja aterioita kohtuullisessa suhteessa odotusaikaan nähden.

   Vastuukysymysten takia Pohjois-Amerikasta Eurooppaan lennettäessä kannattaa suosia EU-/ETA-alueen lentoyhtiöitä. Esimerkiksi American Airlinesin ei tarvitse järjestää maksutonta majoitusta, jos lento New Yorkista Eurooppaan perutaan esim. sääolosuhteiden takia. Finnair, British Airways, Icelandair ja muut EU-/ETA-alueen lentoyhtiöillä on vastaavassa tilanteessa lakisääteinen velvollisuus tarjota maksuton majoitus ja aterioita kohtuullisessa suhteessa odotusaikaan nähden.

  • Lennot ovat stop-overeita. Kone vain pysähtyy Islannissa (osa matkustajista poistuu koneesta, osa jää) ja jatkaa matkaa.

  • Reykjavikin lentoasema on melko pieni, joten 45 minuutin pitäisi riittää.

  • Kiitos todella paljon. Tämä selvinsi asiaa huomattavasti tälläiselle ’matkanoviisille’.

  • Hintasäännöistä ei löydy mainintaa viimeisestä myyntipäivästä, joten tähän kysymykseen ei löydy varmaa vastausta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *