Finnair Plus -tasoedut – mitä niiden saavuttaminen edellyttää? Miten puuttuvat pisteet saa kerättyä edullisesti?

Finnair palkitsee monien muiden lentoyhtiöiden tapaan usein matkustavia kanta-asiakkaita maksuttomilla matkatavaroilla, loungejen ja nopeamman Fasttrack -turvatarkastuksen käyttöoikeudella matkustusluokasta riippumatta ja muilla tasoeduilla, joista monet ovat voimassa myös muiden oneworld -yhtiöiden (mm. American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Japan Airlines, Qatar Airways) lennoilla matkustettaessa.

Tämän artikkelin aiheena on Finnairin usein matkustaville asiakkaille myöntämät tasoedut ja mitä niiden saavuttaminen edellyttää. Artikkelissa käsitellään myös puuttuvien tasopisteiden ja lentojen keräämistä edullisesti.

Finnair Plus -tasojäsenyyden voi saavuttaa keräämällä tietyn määrän tasopisteitä tai matkustamalla riittävän monella tasopisteitä kerryttävällä lennolla 12 kuukautta kestävän pisteiden keruuvuoden aikana.

Tasojäsenyyttä tavoitellessa ongelmaksi muodostuu usein pistepotin kerääminen. Tasopisteiden määrän perusteella tasojäsenyyttä tavoitellessa ongelman voi ratkaista mm. palkintopisteitä tasopisteiksi muuttamalla tai ostamalla halvimpien turistiluokan tarjouslentojen sijasta esimerkiksi kalliimpia Value -lippuja, joista kertyy enemmän taso- ja palkintopisteitä. Lentomäärän perusteella tasojäsenyyttä tavoitellessa vaihtoehtoina on lähinnä välilaskullisten lentojen suosiminen tai lomapäivien muuttaminen.

Mitä tasojäsenyyden saavuttaminen/uusiminen edellyttää?

 • Finnair Plus Silver -tason saavuttaminen/uusiminen edellyttää 30 000 tasopisteen keräämistä tai 20 Finnairin tai muiden oneworld-yhtiöiden tasopisteisiin oikeuttavalla reittilennolla matkustamista 12 kuukautta kestävän pisteiden keruuvuoden aikana
 • Finnair Plus Gold -tason saavuttaminen/uusiminen edellyttää 80 000 tasopisteen keräämistä tai 46 Finnairin tai muiden oneworld-yhtiöiden tasopisteisiin oikeuttavalla reittilennolla matkustamista 12 kuukautta kestävän pisteiden keruuvuoden aikana
 • Finnair Plus Platinum -tason saavuttaminen/uusiminen edellyttää 150 000 tasopisteen keräämistä tai 76 Finnairin tai muiden oneworld-yhtiöiden tasopisteisiin oikeuttavalla reittilennolla matkustamista 12 kuukautta kestävän pisteiden keruuvuoden aikana

Finnair soveltaa tällä hetkellä epävirallisesti soft landing -käytäntöä. Jos tasojäsen ei saa kerättyä riittävästi tasolentoja/-pisteitä pisteiden keruuvuoden aikana, tasojäsen tippuu ainoastaan yhtä alemmalle alemmalle tasolle. Esimerkiksi 20 000 tasopistettä kerännyt Platinum -tasojäsen siirtyy Gold -tasolle. Käytäntöä ei kuitenkaan ole mainittu Finnair Plussan säännöissä tai sivuilla, joten kyseessä on ainoastaan epävirallinen etu.

Olennaisimmat Finnair Plus -tasoedut

 • Finnair Plus Silver -tasojäsenet (oneworld Ruby) voivat mm. tuoda Finnairin lennoille maksutta ylimääräisen matkalaukun (max 23 kg), saavat 10 % enemmän taso- ja palkintopisteitä Finnairin lennoista, käyttää nopeampaa Fast Track -turvatarkastusta Finnairin lennoilla ja businessluokan lähtöselvitystä oneworld -lennoilla.
 • Finnair Plus Goldit -tasojäsenet (oneworld Sapphire) saavat lisäksi 15 % enemmän taso- ja palkintopisteitä Finnairin lennoista, 4 maksutonta Euroopan sisäistä matkustusluokan korotusta businessluokkaan / vuosi (vaihdettavissa yhteen kaukolennon matkustusluokan korotukseen) ja voivat mm. käyttää businessluokan loungeja (+1 vieras) matkustusluokasta riippumatta ja tuoda enemmän matkatavaroita (15-23 kg) oneworld -lennoille.
 • Finnair Platinum -tasojäsenet (oneworld Emerald) saavat lisäksi vuosittain kaksi maksutonta matkustusluokan korotusta kaukolentojen businessluokkaan, voivat käyttää ensimmäisen luokan loungeja matkustusluokasta riippumatta oneworld -lennoilla ja lahjoittaa yhdelle ystävälle Finnair Gold -tasojäsenyyden, varata Economy Comfort -paikan maksutta ja saavat 25 % enemmän taso- ja palkintopisteitä Finnairin lennoista.

Miten puuttuvat lentosegmentit saa kerättyä kohtuuhintaan?

Lentomäärän perusteella tasojäsenyyttä tavoiteltaessa ongelman voi ratkaista lähinnä suosimalla välilaskullisia lentoja, lomapäiviä muuttamalla tai varaamalla matkan, jonka pääasiallisena tarkoituksena on tasopisteiden kerääminen (segment run). Ennen tämän vaihtoehdon harkitsemista kannattaa kuitenkin miettiä saako omalle ajalle ja rahalle riittävästi vastinetta.

Kotimaan ja Tukholman lentojen ostaminen usein halvin tapa ratkaista kerätä puuttuvat lennot, jos sopiville päiville ei löydy järkeviä välilaskullisia lentoja. Finnairin tarjouslennot esimerkiksi Helsingistä Kööpenhaminaan, Rovaniemelle, Ouluun ja Tukholmaan saa usein varattua halvimmillaan n. 50-60 eurolla / meno-paluu. Lisäksi mm. British Airways myy päivämatkasta Lontooseen kiinnostuneille viikonloppulentoja halvimmillaan 100 eurolla / meno-paluu.

Milloin palkintopisteitä kannattaa muuttaa tasopisteiksi?

Tarvittaessa palkintopisteitä voi muuttaa 15 000 pisteen erissä tasopisteiksi (3 palkintopistettä vastaa 1 tasopistettä) ja maksamalla 10 euron palvelumaksun. Palkintopisteitä tasopisteiksi muuttamalla voi periaatteessa kerätä jopa puolet tasokortin vaatimasta pistepotista, mutta ennen pisteiden muuttamista kannattaa tutustua myös muihin vaihtoehtoihin kuten lentoja varatessa verrata Light/Basic ja Value -lipputyyppien välistä hintaeroa ja turistiluokan lentoja Pohjois-Amerikkaan suosia American Airlinesin lentonumerolla myytyjä lentoja (Americanin lentonumerolla myydyistä saman hintaisista Finnairin operoimista lennoista kertyy yleensä enemmän tasopisteitä).

Maksuttomista matkustusluokan korotuksista johtuen palkintopisteiden muuttaminen tasopisteiksi kannattaa käytännössä aina, jos kultakortin uusiminen/saavuttaminen vaatii korkeintaan 50 000 palkintopisteen muuttamista tasopisteiksi ja platinakortin saavuttaminen/uusiminen korkeintaan 100 000 palkintopisteen muuttamista tasopisteiksi. Lounge- ja muista eduista johtuen kulta- ja platinakorttia tavoittelevien pisteiden muuttamista kannattaa miettiä, jos lennoista kertyy vähintään ~65-70 % tasokortin vaatimista pisteistä.

Finnair Plus Silverin tuomat edut ovat huomattavasti vaatimattomampia. Jos Silverin saavuttaminen vaatii yli 15 000 palkintopisteen muuttamista tasopisteiksi, kannattaa miettiä tarkkaan saako pisteille riittävästi vastinetta.

2 kommenttia aiheesta “Finnair Plus -tasoedut – mitä niiden saavuttaminen edellyttää? Miten puuttuvat pisteet saa kerättyä edullisesti?

 1. Moi

  Semmoinen asia pitää huomauttaa, että minulla tuon palkintopisteet -> tasopisteiksi laskun (platinum ~65-70%) keikauttaa päälaelleen seuraava ajatusmalli:
  – palkintopisteillä ei ole oikein muuta järkevää käyttöä
  – jos käyttäisin palkintopisteitä johonkin, se olisi matkustusluokan korotus. Näitä saa goldille noustessa 1+0 tai 0+4 ja platinumille noustessa 1+4 tai 2+0. Eli käytännössä nuo korotukset maksaa jo normihinnalla 150 000 palkintopistettä, jolla saa vastaavasti 50 000 tasopistettä… Minun tapauksessa annan vielä puolisolle gold-kortin lahjaksi, eli hän saa 1+0/0+4 matkustusluokan korotusta (50 000 pistettä).

  -Lisäksi käymme kerran-kaksi vuodessa laskettelemassa, jolloin tarvii erikoismatkatavaran ja sen saa ilmaiseksi goldilla.

  Kaikkien muiden pikku etujen jälkeen olen valmis ostamaan platinumin 75 000 tasopisteellä (225 000 palkintopisteellä), jotka saan puolisolta ja omista työlennoistani + finnair luottokortin käytöstä.

  Toki minun tilanteeni on vain yksi esimerkki ja tapaus muiden joukossa

 2. Moro,

  Olisi kiinnostava nähdä jonkinsortin esimerkkilaskelma siitä, mitä tarvitsisi kultakortin saamiseksi.
  Esimerkiksi jos olisi Diners Club yhdistettynä Finnairin kortitin. Paljon pitäisi euroja käyttää vuodessa Dinerin kautta ja kuinka monta ja minkälaista lentoa kannattaisi hankkia.

  Ymmärrän, että tämä voi olla vaikea laskelma, mutta edes jotain suuntaa-antavaa.. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *