Halpalennot Suomesta

Halpalentotarjonta Suomen markkinoilla ei ole yhtä kattava kuin useimmista muista Euroopan maista, vaikka tarjonta on viime vuosina kasvanut olennaisesti. Kokosimme listan Suomesta liikennöivistä halpalentoyhtiöistä, matkatavarasäännöistä ja yleisimmistä lisämaksuista.

Perinteisten ja halpalentoyhtiöiden väliset erot ovat viime vuosina kaventuneet olennaisesti Euroopan sisäisillä lennoilla. Siksi aina ei ole helppo määritellä, mitkä yhtiöt ovat halpalentoyhtiöitä ja mitkä eivät. Listalle olemme koonneet kaikki yhtiöt, jotka tuoterakenteensa puolesta täyttävät määritelmän.

Lentoyhtiöiden matkatavarasäännöt ja muut käytännöt voivat muuttua yllättäen, joten suosittelemme tarkistamaan ajantasaiset tiedot lentoyhtiön sivuilta ennen matkaa.

Vertaa hintoja

Halpalennot ovat välillä kalliimpia kuin perinteisten lentoyhtiöiden lennot, joten lentoja ostaessa hintoja kannattaa aina verrata tarkkaan. Hinnan lisäksi kannattaa huomiota kiinnittää myös lentoaikoihin, lentoyhtiön käyttämään lentokenttään, matkatavarasääntöihin ja lisämaksuihin.

Lentoyhtiöiden sivujen lisäksi hintoja kannattaa vertailla myös hintavertailusivustoilla, sillä samat lennot saa usein varattua hieman halvemmalla esimerkiksi Skyscannerin tai momondon kautta.

Varo lisämaksuja

Halpalentoyhtiöiden lisäksi myös useimmat perinteiset lentoyhtiöt veloittavat Euroopan sisäisillä lennoilla lisämaksun lähtöselvitettävästä matkalaukusta, joten hintoja vertaillessa kannattaa huomioida laukkumaksut. Myös pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustaessa matkatavarasääntöihin kannattaa tutustua huolellisesti, sillä muutamien yhtiöiden kuten Wizzairin säännöt ovat erittäin tiukkoja. Laukkumaksujen maksaminen etukäteen joko lentoja ostaessa tai lentoyhtiön sivuilla viimeistään 36-48 ennen lennon lähtöä tulee yleensä olennaisesti halvemmaksi kuin lentokentällä.

Muutamat halpalentoyhtiöt kuten airBaltic, Ryanair ja Wizzair veloittavat 30-40 euron lisämaksun lähtöselvityksen tekemisestä lentokentällä, joten lähtöselvitys kannattaa tehdä netissä ja boarding pass tulostaa.

airBaltic

Latvialainen airBaltic lentää Helsingistä, Tampereelta ja Turusta Riian kautta Keski-, Etelä- ja Itä-Eurooppaan, Abu Dhabiin, Georgiaan ja Uzbekistaniin. Yhtiön lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkavaran (max 55 x 40 x 20 cm) ja pienen henkilökohtaisen esineen (30 x 40 x 10 cm), joiden yhteispaino voi olla korkeintaan 8 kiloa. Lähtöselvitettävästä matkalaukusta (max 20 kg) yhtiö veloittaa vähintään 19,99 € lisämaksun / suunta, jos laukku lisätään varaukseen lentoja ostettaessa. Varauksen hallintapalvelun tai nettilähtöselvityksen yhteydessä lisätystä laukusta yhtiö veloittaa 35 euron lisämaksun / suunta ja lähtöselvitystiskillä maksetusta laukusta 40 euron lisämaksun / suunta. Lähtöselvityksen tekemistä tiskillä yhtiö veloittaa 30 euron lisämaksun, joten muistathan tehdä lähtöselvityksen netissä ja tulostaa matkalipun.

Blue Air

Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air lentää 16.6.2017 alkaen kolme kertaa viikossa Helsingistä Bukarestiin.  Yhtiön lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkatavaran (55 x 40 x 20 cm, max 10 kg). Lähtöselvitettävästä matkalaukusta Helsinki-Bukarest reitillä yhtiö veloittaa 22 euron lisämaksun / suunta, jos laukkumaksu on maksettu etukäteen netissä.

 

Norwegian

Norwegian on suurin Suomen markkinoilla toimiva halpalentoyhtiö. Yhtiö lentää ympäri vuoden Helsingistä Alicanteen, Amsterdamiin, Barcelonaan, Budapestiin, Dubliniin, Kööpenhaminaan, Lontooseen (Gatwick), Madridiin, Málagaan, Nizzaan, Osloon, Ouluun, Palma de Mallorcalle, Pariisiin (Orly), Prahaan, Roomaan, Rovaniemelle ja Tukholmaan. Kesäkaudella yhtiö lentää myös Ateenaan, Burgasiin, Kreetalle (Hania), Dubrovnikiin, Kyprokselle (Larnaka), Kosovoon (Pristina), Pulaan, Rodokselle, Splitiin, Varnaan ja Venetsiaan. Talvikaudella yhtiö lentää Helsingistä Dubaihin, Ivaloon, Kittilään, Las Palmasiin (Gran Canaria), Salzburgiin ja Teneriffalle, Oulusta Las Palmasiin ja Tenerifalle ja Rovaniemeltä Lontooseen. Yhtiö myy samalle lipulle myös jatkolentoja mm. Tukholman, Kööpenhaminan ja Lontoon kautta muualle Eurooppaan, Thaimaahan ja USA:han.

Norwegianin lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkatavaran (max 55x40x23 cm) ja pienen henkilökohtaisen esineen (25x33x20 cm), jotka saavat painaa yhteensä korkeintaan 10 kg. Reittikohtaiset matkalaukkumaksut löytyvät Norwegianin sivuilta julkaistusta hinnastosta.

Ryanair

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair on viime vuosina karsinut ankarasti Suomen reittejä. Tällä hetkellä yhtiö lentää ainoastaan kesäkaudella kaksi kertaa viikossa Tampereelta Budapestiin ja Bremeniin ja kerran viikossa Lappeenrannasta Ateenaan. Ryanairin lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkavaran (55 x 40 x 20 cm, max 10 kg) ja henkilökohtaisen esineen (max 35 x 20 x 20 cm). Lähtöselvitettävästä matkalaukusta yhtiö veloittaa noin 20 euron lisämaksun / suunta, jos laukkumaksu on maksettu etukäteen netissä (lentokenttähinta on ~100 % korkeampi). Yhtiö veloittaa matkalipun tulostamisesta lentokentällä 45 euron lisämaksun / suunta, joten muistathan tehdä lähtöselvityksen netissä.

SunExpress

Turkkilainen SunExpress lentää kesäkaudella kerran viikossa Helsingistä Izmiriin.  Yhtiön ulkomaan lennoille voi tuoda maksutta yhden matkalaukun (max 20-30 kg) ja käsimatkatavaran (55 x 40 x 20 cm, max 8 kg).

Transavia

Air France-KLM:n omistama halpalentoyhtiö aloittaa lennot Helsingistä Amsterdamiin 3.4., jonne yhtiö lentää neljä kertaa viikossa (ma, ke, pe, su). Transavian lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkavaran (45 x 40 x 25 cm, max 10 kg). Etukäteen maksetusta matkalaukusta (max 15 kg) Helsinki-Amsterdam reitillä yhtiö veloittaa 18 euron lisämaksun / suunta ja lentokentällä maksetusta laukusta 40 euron lisämaksun.

Vueling

British Airwaysin ja Iberian kanssa samaan konserniin (IAG) kuuluva espanjalainen Vueling lentää kaksi kertaa viikossa (ma, pe) Helsingistä Barcelonaan. Vuelingin lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkatavaran (55x40x20 cm, max 10 kg) ja yhden henkilökohtaisen esineen (35x20x20 cm). Etukäteen maksetusta matkalaukusta (max 20 kg) Helsinki-Barcelona reitillä Vueling veloittaa 17,50 euron lisämaksun / suunta. Iberian lentonumerolla myytyihin Vuelingin lentoihin sisältyy usein yksi lähtöselvitettävä matkalaukku.

Wizzair

Unkarilainen Wizzair lentää Turusta Gdanskiin (Puola) talvikaudella 4 kertaa viikossa ja kesäkaudella 5 kertaa viikossa. Yhtiö on muuttanut 29.10.2017 alkaen käsimatkatavarasääntöjänsä hieman matkustajaystävällisemmiksi. Yhtiön lennoille voi tuoda maksutta yhden käsimatkatavaran (55 x 40 x 23 cm). Etukäteen maksetusta matkalaukusta (max 20 kg) yhtiö veloittaa Turku-Gdansk reitillä 27-30 euron lisämaksun / suunta. Yhtiö veloittaa matkalipun tulostamisesta lentokentällä 30 euron lisämaksun / suunta, joten muistathan tehdä lähtöselvityksen netissä ja tulostaa lipun.

Aiheesta lisää

2 kommenttia aiheesta “Halpalennot Suomesta

  1. Moi, voisitteko ystävällisesti tehdä laukkumaksu vertailun eri yhiöiden välillä, tarkoitan siis suurimpia yhtöitä ja laukkumaksuja, esim Yhdysvaltoihin sekä Kanadaan. Lähtömaana, jos suomi ja yksi kaksi pomppua matkalla ja lentoyhtiöhän vaihtuu useinkin siinä välillä. Takoitan siis nyt British Airways, Lufthansa, Sas, KLM ja näitä muita merkiittäviä yhtiöitä jotka tuonne Pohjois – Amerikkaan lentää. Tuntuu olevan niin hitsin vaikeaa saada noista selkoa.

    • Kiitos ehdotuksesta. Pohdimme ideaa tarkemmin lähipäivinä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *