Ilmaiset kaupunkikierrokset

Harvat budjettimatkailijat osallistuvat reissuillansa opastetuille suosituimmat turistikohteet kiertäville kaupunkikierroksille sillä opastetut kierrokset ovat usein melko kalliita mutta onneksi on olemassa halvempi vaihtoehto. Ilmaisia kaupunkikierroksia järjestetään päivittäin suosituimmissa kaupunkikohteissa kuten Amsterdamissa, Barcelonassa, Lontoossa ja New Yorkissa.

Amsterdam

Kaupunkikierrosten ilmaisuus perustuu siihen, että oppaat työskentelevät tippipohjalta, joten kierrokselle on maasta riippuen hyvä varata mukaan joko kolikoita tai pieniä seteleitä. Tippipohjaisuuden takia huonot oppaat eivät yleensä viihdy pitkään hommissa, joten kierrokset ovat yleensä mielenkiintoisia ja oppaat motivoituneita.

Kierroksen jälkeen voit tipata omantunnon ja matkabudjetin mukaisesti ja jos kierros ei miellytä voit poistua kierroksen päätyttyä tippaamatta. Muistathan kuitenkin, että sama opas voi tulla vastaan uudestaan jossain toisessa kaupungissa sillä esim. Sandemans New Europen oppaat vaihtavat kaupunkeja.

Kaupunkierroksille voit osallistua ilman ilmoittautumista ilmestymällä nettisivulla mainittuun tapaamispaikkaan sovittuna aikana (ellei toisin mainittu järjestäjän sivuilla). Kierrosten kielenä on pääsääntöisesti englanti mutta osa kaupunkierrosten järjestäjistä järjestää kierroksia myös muilla kielillä (esim. saksaksi tai espanjaksi).  Ilmaisia kaupunkikierroksia järjestetään mm. seuraavissa kaupungeissa (kommentoithan artikkelia jos listalta puuttuu tuntemasi järjestäjä):

Amsterdam

Ateena

Barcelona

Budapest

Boston

Bukarest

Buenos Aires

Berliini

Brysseli

Chicago

Dublin

Edinburgh

Granada

Hampuri

Krakova

Kööpenhamina

Ljubljana

Lissabon

Liverpool

Lontoo

Los Angeles

Malaga

Madrid

Melbourne

Milano

München

New York

Pariisi

Porto

Praha

Rio de Janeiro

Rooma

San Francisco

Santiago de Chile ja Valparaiso

Sevilla

São Paulo

Singapore

Sofia

Sydney

Tallinna

Tel Aviv

Tokio

Toronto

Tukholma

Washington DC

Vancouver

Varsova

Kysymyksiä tai kommentteja?

Kommentoithan artikkelia jos aiheesta herää kysymyksiä tai kommentteja. Vinkaathan jos listalta puuttuu löytämäsi ilmaisten kaupunkikierrosten järjestäjä.

6 kommenttia aiheesta “Ilmaiset kaupunkikierrokset

  1. Hello,

    Just wanted to suggest a free walking tour for Amsterdam. Hopefully you see the relevance to add the website http://rembrandttour.nl/ to this great list. Rembrandt Tour Amsterdam gives daily walking tours about Rembrandt’s art and life in Amsterdam.

    Thanks in advance

    Chris

  2. Ystäväni on vetänyt vastaavia kierroksia Amsterdamissa ja nämä toimivat niin, että opas maksaa jokaisesta kierrokselle osallistuvasta ihmisestä kierroksen järjestävälle firmalle 2,50€ (näin ainakin oli vielä kolme vuotta sitten). Tämän takia he ottavat ylös ihmisten määrän kierroksen alussa. Kun kierroksen päätteeksi he saavat tippiä, niin kannattaa muistaa, että jo kierroksen alkaessa opas on 2,50€ ns. tappiolla. Osallistuessani tällaisille (ja nämä ovat muuten olleet poikkeuksetta tosi hyviä) olen antanut ainakin 5€ tippiä.

  3. Tämähan oli tosi hyvä ja hyödyllinen kirjoitus, vaikkei meidän seuraavaa matkakohdetta (Etelä-Afrikka) listalta löydykään. Täytyy kuitenkin pistää tämä sivu suosikkeihin ylös tulevia matkoja varten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *