SASin Eurobonus -ohjelma esittelyssä

SASin Eurobonus -kanta-asiakasohjelma mielestämme sopii melko hyvin tavallisille matkailijoille. Eurobonus -pisteitä voi kerätä mm. SASin ja muiden Star Alliance -yhtiöiden (Lufthansa, Turkish Airlines, TAP Portugal, United jne.) lennoista, luottokorttiostoksista ja vuokra-autoista.

Eurobonus -ohjelman etuna on pisteiden suhteellisen pitkä voimassaoloaika (4–5 vuotta) ja mahdollisuus luoda perhetili, jonka avulla voit yhdistää yhdelle pistetilille koko perheen lennoista kertyvän pistepotin (2500 pisteelle on hankala keksiä järkevää käyttöä mutta 4*2500=10000 pisteellä voit varata hotelliyön Tukholmasta). SASin halvimmista lennoista kertyy vähintään 100% mukaisesti lentomailit eikä SAS veloita mielikuvitusveroja (=polttoainelisämaksuja) omista palkintolennoista. SAS ei kuitenkaan tarjoa esim. upgradevouchereita paljon matkustaville tasojäsenille, joten erityisesti liikematkailijoiden kannattaa tutustua myös muihin vaihtoehtoihin.

Perhejäsenyys (Family Pooling)

Samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet voivat luoda perhetilin, jonka ansiosta myös harvemmin matkustavat pääsevät hyötymään Eurobonus -pisteistä. Perhetilin luomisen jälkeen kaikki perheenjäsenten lennoista ja muista palveluista kertyneet pisteet siirtyvät automaattisesti perheenpään pistetilille. Ennen perhetilin perustamista kertyneiden pisteiden siirtäminen ei onnistu. Lisätietoa perhejäsenyydestä.

Pisteiden voimassaoloaika

Eurobonus -pisteet ovat voimassa ansaitsemispäivästä riippuen 48-60 kuukautta.

Tasojäsenyys

Tasopisteitä kertyy SASin, Estonian Airin, Wideroen ja Star Alliance yhtiöiden lennoista. Kaikki jäsenet voivat kerätä palkintopisteitä mutta tasojäsenet voivat lisäeduista (lounget, businessluokan lähtöselvitys, enemmän matkatavaroita lennolle, Fast Track -turvatarkastus jne).

Salaattipöytä SASin Oslon Gold -loungessa.

Eurobonus Silver (Star Alliance Silver)

Eurobonus Silver (Star Alliance Silver) -statuksen saavuttaminen edellyttää 20000 tasopisteen keräämistä 12 kuukautta kestävän seurantajakson aikana tai 10 SASin/Wideroen lennon lentämistä. Eurobonus Silver -jäsenet voivat käyttää businessluokan lähtöselvitystä SASilla matkustaessaan ja tuoda SASin lennolle kaksi 23 kiloa painavaa matkalaukkua veloituksetta. Silver -jäsenet voivat lisäksi käyttää SASin loungeja ja Fast Track -turvatarkastusta keskikesällä (1.7.–31.8.) ja uutenavuotena (15.12.–15.1.). Loungeen voit tuoda lisäksi yhden vieraan tai 4 perheenjäsentä.

Eurobonus Gold (Star Alliance Gold)

Eurobonus Gold -statuksen saavuttaminen edellyttää 50000 tasopisteen keräämistä tai 50 SASin/Wideroen lennon lentämistä 12 kuukautta kestävän seurantajakson aikana. Eurobonus Gold vastaa Star Alliance Gold -statusta, joten voit käyttää businessluokan lähtöselvitystä, loungeja (+1 vieras) ja tuoda enemmän matkatavaroita Star Allianceen kuuluvilla lentoyhtiöillä matkustaessa. SASilla matkustaessa voit lisäksi käyttää Fast Track -turvatarkastusta ja tuoda loungeen neljä perheenjäsentä (tai yhden tavallisen vieraan). Lisäksi voit lahjoittaa yhden Eurobonus Silver -kortin.

Air Canadan businessluokan lounge (Star Alliance Gold)

Air Canadan businesslounge Lontoossa (Star Alliance Gold).

Eurobonus Diamond (Star Alliance Gold)

Eurobonus Diamond -statuksen saavuttaminen edellyttää 100 000 tasopisteen keräämistä tai 100 SASin/Wideroen lennon lentämistä 12 kuukautta kestävän seurantajakson aikana. Gold -kortin tuomien etujen lisäksi voit mm. lahjoittaa yhden Gold -kortin tai kaksi Silver -korttia valitsemillesi henkilö(i)lle ja valita mieleisen lahjan sisältävän SASin sivuilta löytyvistä vaihtoehdoista.

Pisteiden kerääminen

Eurobonus -pisteitä voi kerätä mm. SASin ja muiden Star Alliance -yhtiöiden lennoista, luottokorttiostoista ja muiden yhteistyökumppanien palveluista. Voit pyytää pisteiden jälkirekisteröintiä 6 kuukauden sisällä lennosta/pistetapahtumasta jos unohdit ilmoittaa korttinumeron lähtöselvitystä tehdessä.

Lennot

Eurobonus -pisteitä voi kerätä SASin ja muiden Star Alliance -yhtiöiden (Lufthansa, Turkish Airlines, United Airlines, TAP Portugal jne.), Estonian Airin, wideroen ja airBalticin lennoista (ainoastaan Riika – Tukholma/Kööpenhamina/Oslo -lennoista).

Lennoista kertyvä pistemäärä perustuu etäisyyteen ja pistekertoimeen, joka määräytyy varausluokan perusteella. SASin halvimmista turistiluokan lipuista (SAS GO) kertyy pääsääntöisesti 100% mukaisesti lentomaileja. Plus- ja businessluokan lennoista pisteitä kertyy 200% perusteella. Muiden lentoyhtiöiden turistiluokan lennoista kertyy varausluokasta riippuen pääsääntöisesti 0-100% perusteella lentomaileja ja business-  ja ensimmäisen luokan lennoista 200% mukaisesti lentomaileja.

Muista alliansseista poiketen Star Alliancen -lennoista kertyvä pistemäärä perustuu operoivan lentoyhtiön pistetaulukkoon. Esim. SASin lentonumerolla myydystä Lufthansan lennosta kertyy pisteitä Lufthansan pistetaulukon perusteella. Lipussa näkyvä varausluokka ei välttämättä vastaa operoivan lentoyhtiön käyttämää varausluokkaa, joten codeshare-lennoista kertyvää pistemäärä selviää yleensä vasta lennon jälkeen (samaan ongelmaan törmää kaikilla Star Alliance -yhtiöillä matkustettaessa).

Luottokortit

SAS Eurobonus Diners Cardilla (vuosimaksu 55 euroa) maksetuista ostoista kertyy 1 Eurobonus -piste/euro ja SAS Eurobonus Mastercardilla (vuosimaksu 55 euroa) maksetuista ostoksista 1 Eurobonus -piste/euro. American Expressin omistajat voivat siirtää Membership Rewards -pisteitä Eurobonus -ohjelmaan (1 MR -piste = 0,8 Eurobonus -pistettä).

Hotellit

Eurobonus -pisteitä voi kerätä mm. yöpymisistä Scandiceissa, Radissoneissa, Hiltoneissa ja Best Westerneissa edellyttäen, että varaus on tehty hotellin kotisivulla. Listan yhteistyökumppaneista löydät klikkaamalla tästä.

Vuokra-autot

Eurobonus -pisteitä voi kerätä Avis -, Budget -, Hertz – ja Sixt -ketjujen vuokra-autoista. Kaikista hintatyypeistä ei kerry pisteitä.

Muut yhteistyökumppanit

Muista yhteistyökumppaneista film2home on mielenkiintoisin sillä vuokraamalla 0,33 euroa maksavan elokuvan on voit kerätä 1000 Eurobonus -pistettä. Lisäksi -pisteitä voi kerätä myös verkkokauppaostoista, jotka on tehty SASin sivujen kautta mutta yhteistyökumppanien lista (Zalando, bookplus jne) on suppeahko.

Pisteiden käyttäminen

Palkintolennot

Eurobonus -pisteitä voi käyttää SASin ja muiden Star Alliance -yhtiöiden palkintolentoihin. Palkintolentojen hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin, joten pistetaulukkoa tutkimalla löytyy mielenkiintoisia käyttökohteita pisteille (esim. lennot Huippuvuorille maksavat yhtä paljon kuin Tukholmaan). Palkintolentojen hintaan lisätään lentokenttäverot ja polttoainelisämaksut, joten palkintolennot eivät ole täysin ilmaisia. SAS ei veloita polttoainelisämaksuja omista lennoistansa, joten verojen ja lisämaksujen määrä pysyy kohtuullisena. Alle 12-vuotiaat saavat 50% alennuksen pisteveloituksesta SASin lennoilla matkustettaessa.

SAS julkaisee muutaman kerran vuodessa Point Bargains -tarjouksia (10-50% alennus palkintolentojen pisteveloituksesta), joita kannattaa hyödyntää palkintolentoja varatessa tai vaihtoehtoisesti pisteet kannattaa käyttää kalliiden lentojen maksamiseen (esim. pääsiäislennot). Euroopan sisällä matkustettaessa pisteitä ei mielestämme kannata käyttää Plus -luokan (Premium Economy) palkintolentoihin ilman erityistä syytä sillä Plus-luokan palkintolennot ovat suhteellisen kalliita.

Pisteitä voi käyttää myös Star Alliance -yhtiöiden palkintolentoihin mutta monet lentoyhtiöt kuten Lufthansa veloittavat suuria polttoainelisämaksuja palkintolennoista, joten ennen lentojen varaamista kannattaa tarkastaa mihin hintaan lennot on mahdollista varata. Tästä huolimatta Star Alliance -palkintotaulukosta löytyy mielenkiintoisia käyttökohteita pisteille, esim. yhdensuuntainen lippu Karibialta Buenos Airesiin maksaa 15000 Eurobonus -pistettä turistiluokassa ja 30000 pistettä -businessluokassa.

Matkustusluokan korotus (upgrade)

Eurobonus -pisteitä voi käyttää SASin kaukolentojen matkustusluokan korottamiseen. Turistiluokan lipun matkustusluokan korottaminen Plus -luokkaan (Premium Economy) maksaa 15000 Eurobonus -pistettä/suunta ja businessluokkaan 40000 Eurobonus -pistettä/suunta.

Muiden Star Alliance -yhtiöiden lentojen matkustusluokkaa voi teoriassa korottaa Eurobonus -pisteillä mutta Star Alliance upgrade on mahdollinen ainoastaan jos olet ostanut businessluokan lipun tai erittäin kalliin turistiluokan lipun (varausluokka Y, B). Star Alliance upgradeista on lähinnä hyötyä jos olet ostanut businessluokan lipun ja haluat matkustaa ensimmäisessä luokassa.

Muut yhteistyökumppanit

Eurobonus -pisteitä voi käyttää mm. hotellivarausten (10000-20000 pistettä), SASin loungelippujen (3000 pistettä/käynti) ja vuokra-autojen maksamiseen sekä lahjakorttien lunastamiseen. Palkintolentoja ja hotelliöitä varatessa pisteiden käyttöarvo on usein korkeampi kuin muiden yhteistyökumppanien palveluita käytettäessä.

Edut ja Haitat

Edut

 • SAS ei veloita polttoainelisämaksuja omista lennoistansa
 • Myös SASin halvimmista tarjouslennoista kertyy täydet pisteet
 • Perhejäsenyyden avulla myös harvemmin matkustavat pystyvät hyötymään pisteistä
 • Pisteet ovat voimassa pidempään kuin esim. Lufthansan Miles & More -pisteet, jotka vanhenevat kolmessa vuodessa
 • Myös pienemmille pistemäärille löytyy järkeviä käyttökohteita (esim. loungeliput ja hotelliyöt)
 • Kulta- ja timanttikortin omistajat voivat lahjoittaa hopea- / kultakortin esim. perheenjäsenelle.
 • Lasten lipuista myönnetään 50% alennus

Haitat

 • Aegeanin kultakortti on helpommin saavutettavissa kuin SASin kultakortti
 • Jos matkustat pääsääntöisesti muilla Star Alliance -yhtiöillä, Eurobonus ei välttämättä ole palkitsevin ohjelma.
 • Muiden Star Alliance -yhtiöiden palkintolennoista veloitetaan korkeita polttoainelisämaksuja mutta sama ongelma tulee vastaan useimmissa muissakin ohjelmissa.

Kysymyksiä tai kommentteja

Kommentoithan artikkelia jos SASin tai muiden Star Alliance -yhtiöiden kanta-asiakasohjelmista herää kysymyksiä tai kommentteja.

7 kommenttia aiheesta “SASin Eurobonus -ohjelma esittelyssä

 1. Hei
  Minulla on EuroBonus Silver. Voinko saada veloituksetta yhden ruumaan menevän matkatavaran?
  terv. Arja Törmälä

  • Riippuu lipputyypistä. SAS muuttaa ensi viikolla matkatavarasääntöjä. 7.5.2018 alkaen pelkät käsimatkavarat sisältävillä Go Light -lipuilla matkustettaessa myös Silverien ja muiden tasojäsenten on maksettava ruumalaukusta. Ruumalaukun sisältävillä SAS Go -lipuilla matkustaessa SASin Silverit ja Star Alliance Goldit voivat jatkossakin tuoda maksutta yhden ylimääräisen ruumalaukun.

   Ohessa SASin lähettämä tiedote:

   ”SAS is removing the baggage benefit for EuroBonus Silver, Gold, Diamond and Star Alliance Gold members, when traveling in Go Light.
   The fee for adding a checked-in baggage on Go Light tickets, will now also apply for above tier levels.

   The change concerns Go Light tickets with departures from the 7th of May 2018.

   Affected EuroBonus members* who have booked Go Light tickets before 25th January with departures from the 7th of May, will get the baggage fee waived.

   *The change in baggage allowance affects EuroBonus Silver, Gold, Diamond, and Star Alliance Gold members, who earlier had the benefit of 1-2 free checked-in baggage. For SAS Go, Plus & Business benefits remain.”.

 2. Minulla oli SAS-kortti, jota en enää löydä remontin jäljiltä. Liityin myös Euro-bonukseen. Kysymykseni kuuluu: tarvitsenko uuden SAS-kortin vai riittääkö EUro-bonus kortti? Miten saan euro-bonuskortin?

  • Hei,

   korttia et oikeastaan tarvitse. Pisteet saat kerättyä ilmoittamalla lähtöselvityksen yhteydessä SASin EuroBonus kortin numeron.

 3. Hei,
  Olen yrittänyt etsiä mistä saisin tunnukset josta pääsisin katsomaan pistetilanteeni.Olen entänyt lukuisia kertoja Turkish Airlineilla.
  Suomenkielinen asiakaspalvelu josta saisin infoa(puh nro)
  Minulla Diners Club EuroBonus kortti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *